Yentl en de Boer winnen de Annie M.G. Schmidtprijs 2020 met 'Het is begonnen'

29-03-2021 @ 20:30

De Annie M.G. Schmidtprijs, een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur, is toegekend aan het lied Het is begonnen van Yentl en de Boer. Het lied is afkomstig uit het theaterprogramma De Kampvuursessies. De tekst werd geschreven voor de Avond van de Kleinkunst en is een antwoordlied op het bekende nummer 'Het is over' van Annie M.G. Schmidt.

Tweede keer
Yentl Schieman en Christine de Boer ontvingen uit handen van jurylid Cor Bakker in Kunststof Maandag op NPO Radio 1 en NPO2 Extra een bronzen büste van Annie M.G. Schmidt - ontworpen door Frank Rosen - en een geldbedrag van 3.500 euro. Het is de tweede keer dat Yentl en de Boer de Annie M.G. Schmidtprijs winnen. Ik heb een man gekend werd in 2014 bekroond als beste theaterlied.

Jury lovend over winnende lied
De jury onder leiding van Jacques Klöters prijst de kwaliteit van Het is begonnen: "Een lied dat muzikaal uitzonderlijk mooi is, goed in elkaar zit, een briljant uitgangspunt heeft. Het wilde een antwoord zijn op een bekend lied en het werd een klein kunstwerk." De jury bestond uit Cor Bakker, Rutger de Bekker, Hanneke Drenth, Jacques Klöters (voorzitter) en Jeanine la Rose.

Kunststof Maandag en Op1
Vanaf 19.30u. waren de winnaars te gast bij Kunststof Maandag dat werd uitgezonden op NPO Radio 1 en NPO2 Extra.