Annie MG Schmidtprijs 2013 uitgereikt op 6 april 2014

04-03-2014 @ 22:24

De Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, wordt op zondag 6 april uitgereikt tijdens de 27ste editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen en 3.500 euro. De uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs aan zowel de tekstdichter, componist als uitvoerend artiest van dit lied, vindt plaats in Theater Bellevue in Amsterdam.

De jury van de Annie M.G. Schmidtprijs 2013 bestaat dit jaar uit theaterdirecteur Nel Oskam, componist Cor Bakker, zangeres Marjolijn Touw, schrijver en cabaretier Frans Mulder en Jacques Klöters (voorzitter).

Voorafgaand aan de uitreiking verzorgt het muzikale duo De Andersons een gastoptreden. Roel Dullaart en Anna Ågren vormen samen de kern van theatergroep De Andersons. De naam De Andersons verenigt net als de theatergroep zelf (Roel is Nederlands, Anna half-Zweeds) het Zweedse en het Nederlandse in zich. De Annie M.G. Schmidtprijs wordt uitgereikt door radiomaker en televisiepresentator Frits Spits, de presentatie ligt in handen van Jelle Kuiper.

De afgelopen vijf jaar wonnen Jan Beuving, Nico Brandsen en Angela Groothuizen met 'Vinkeveen' (2012), Egbert Derix en Gerard van Maasakkers met 'Zomaar onverwacht' (2011), Brigitte Kaandorp en Theo Nijland met 'Lente' (2010), Sara Kroos, tekstschrijver Arthur Japin en componist Martijn Breebaart met 'Nachtkaravaan' (2009) en Dorine Wiersma met 'Stoute Heleen' (2008).

Voor meer informatie over de Annie M.G. Schmidtprijs:
www.anniemgschmidtprijs.nl
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl
www.bumacultuur.nl