Band MY BABY maakt titelsing voor dramaserie "Baantjer, het begin"

06-12-2019 @ 10:56

MY BABY heeft in samenwerking met Cris Kos en Jef Richaerts (cris&jef music) de titelsong gemaakt voor de serie Baantjer het begin. De track ‘Everything’ door MY BABY speciaal voor de serie geschreven en gecomponeerd, is te horen onder de intro-sequentie van iedere aflevering. De band voorzag de gelijknamige film tevens van een titelsong ‘Seeing Red’. Niet alleen regisseur Arne Toonen was onder de indruk, ook hoofdrolspeler Waldemar Torenstra vindt dat de band perfect gehoor geeft aan het gevoel van de serie; een authentieke, hedendaags sound met een rauwe hedendaagse sound met rauwe vibe. De sound van MY BABY is een hypnotiserende mix van rock, folk en dance.

Everything’ wordt als single uitgebracht op 6 december. Arne Toonen (regisseur): MY BABY stond al een tijdje op mijn radar en kwam regelmatig terug in mijn eigen Spotify playlists. Ik heb ze live bewonderd op Lowlands. En toen we bezig waren met een titelsong voor de film was één en één meteen twee. ‘Seeing Red’ viel onmiddellijk op qua sound en raakte exact de juiste snaar voor de sfeer van Baantjer het Begin. Ik was daarom super hyped dat ze bereid waren om een nieuwe track te produceren die we mochten gebruiken als themesong voor de serie.

MY BABY (Joost van Dijck): We hebben de spanning en rauwheid van de serie trachten te vangen in een titeltrack waarin we een dienst net buiten ons straatje draaien. Wij zijn erg blij met het resultaat
Everything’ gaat over de spanning die kan oplopen in een verhoorkamer, fysiek dan wel metafysisch. We zijn erg vereerd dat we de kans kregen om de nieuwe titel track te schrijven voor deze legendarische serie.

Baantjer het begin
Amsterdam, 1980. Het is de tijd van grote maatschappelijke verandering. Te midden van de krakersrellen en demonstraties begint de idealistische jonge rechercheur Jurre de Cock op bureau Warmoesstraat. Zijn partner, de rasechte Amsterdammer Tonnie Montijn, maakt hem wegwijs in de stad. Het duo stuit gaandeweg op een criminele samenzwering, die onderdeel blijkt van een groter plan. Dan krijgt De Cock een nieuwe partner toegewezen: Andy Ruiter, overgeplaatst vanuit de Bijlmer. Ondertussen wordt Amsterdam overspoeld door zware wapens en is de politiemacht nog niet opgewassen tegen georganiseerde misdaad. Bureau Warmoesstraat blijkt zo lek als een mandje en het wordt De Cock snel duidelijk dat hij niet iedereen blindelings kan vertrouwen. De criminaliteit is hard, de druk ligt hoog en een verkeerde beslissing is snel gemaakt.

MY BABY
Sinds 2012 brengt MY BABY het publiek in clubs en op festivals door heel Europa én daarbuiten in extase met hun Roots Driven Hypnotic Dance Music. Het trio - de Nederlandse Cato van Dijck (gitaar en vocalen), broer Joost ‘Sheik’ van Dijck (drums en vocalen) en de Nieuw-Zeelandse gitarist Daniel ‘Da Freez’ Johnston - maakt muziek met een spirituele inslag, geïnspireerd op gospel, blues en oude folksongs. Komende tijd tourt de band door Europa, Nieuw Zeeland, India, Australië en de Verenigde Staten met hun LIVE! tour.

Voor meer informatie: www.mybabywashere.com

Scenario, muziek en regie
De serie Baantjer het Begin, geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, is geregisseerd door Arne Toonen en Lourens Blok. De serie komt in navolging van de gelijknamige speelfilm, die dit jaar werd bekroond met zowel een Gouden Film als een Gouden Kalf voor Beste Production Design. De castleden Lisa Smit, Jelka van Houten, Fedja van Huêt en Robert de Hoog werden ook genomineerd voor een Gouden Kalf.
Het scenario is geschreven door Willem Bosch, Reint Schölvinck, Wolter Muller, Carl Joos en Judith Goudsmit, naar een idee van Thijs en Peter Römer. Baantjer het Begin wordt gecoproduceerd door FBO en in België uitgezonden door VTM. Baantjer het Begin is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.
De muziek supervisie voor de serie was in handen van cris&jef music. De score muziek is gecomponeerd door Joris Oonk en werd genomineerd voor een Gouden Kalf.

De serie Baantjer het Begin op RTL 4 en Videoland
- RTL 4: Maandag 30 december om 20.30 uur een dubbele aflevering om, daarna wekelijks op zondag een aflevering om 22.00 uur
- Videoland: Vanaf 30 december in zijn geheel te zien bij Videoland