Release van uniek materiaal van legendarische Nederlandse band The Motions

18-09-2019 @ 20:23

Van de legendarische Nederbeatgroep The Motions is de nieuwe EP 'Recorded' verschenen met daarop vier originele, niet eerder verschenen demo's uit 1967 én de dit jaar opgenomen versies van deze tracks. Vanaf 13 september is de EP digitaal en op CD beschikbaar. Later dit jaar volgt nog een gelimiteerde versie op goud vinyl.

In 2018 vond de wereldberoemde gitarist Robbie van Leeuwen (componist van o.a. Nederpopklassiekers ‘Wasted Words’ en ‘Venus’) op zijn zolder unieke, nooit eerder uitgebrachte opnamen van de Nederlandse beatgroep The Motions. Dit materiaal was in 1967 opgenomen in de GTB studio in de Nassaustraat in Den Haag. Toetsenist PP Everts raadde zanger van het eerste uur Rudy Bennett aan om wat met deze tracks te doen en na wat arrangementwerk van hen beiden en gitarist Alan Mclachlan, werden de nummers ingestudeerd door de huidige line-up van The Motions, die naast de eerder genoemden bestaat uit o.a. Polle Eduard, Specs Hildebrand & Ruud Saelman. Het klonk zo goed dat er werd besloten dat het op een album vastgelegd moest worden. Producer Erik Kuylaars werd gevraagd het geheel te produceren. Onder zijn bezielende leiding zijn de nummers met de hele band vrijwel in one take opgenomen, in zijn Parkroad Studio in Voorburg. Op ‘Recorded’ staan zowel de nieuwe versies als de oude demo’s uit 1967.

Bekijk hier de video van de nieuwe versie van 'Warm Me Baby'.

BEATSHOW
Vanaf 14 september maken The Motions deel uit van de theatertour Beatshow. Dit is een feelgood show met onvergetelijke hits en hilarische verhalen van een groep babyboomers die de nozems en de hippies uit de jaren 50 en 60 nog heeft meegemaakt. In Beatshow nemen de zangers Rudy Bennett, Theo van Es en acteur/schrijver Maarten Spanjer het publiek mee terug naar de nostalgische jaren '50 en '60. Dat doen zij met hits, verhalen en herinneringen. Het geheel wordt begeleid door de band The Motions die voor het eerst het materiaal van 'Recorded' live ten gehore zal brengen.

Speeldata:
19 sep - Theater De Willem, Papendrecht
27 sep - HOFtheater, Raalte
12 okt - Theater Markant, Uden
02 nov - Theater het Kruispunt, Barendrecht
09 nov - Kennemer Theater, Beverwijk
15 nov - Theater Koningshof, Maassluis
15 dec - Cultuurcentrum van Beresteyn, Veendam