Kings of Leon en Martin Garrix nieuwe namen op Pinkpop 2017

12-12-2016 @ 08:34

Met de bevestiging van KINGS OF LEON en MARTIN GARRIX zijn er weer twee prachtige namen toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2017. Met wereldwijd meer dan 21 miljoen verkochte albums en 38 miljoen verkochte singles is KINGS OF LEON één van de grootste rockbands. MARTIN GARRIX is de #1 dj van de wereld en zal met een wervelende show op Pinkpop garant staan voor een dansende en bruisende festivalweide.

Eerder werd al de komst van Green Day, System Of A Down en Nu of Nooit winnaar The Ten Bells naar Landgraaf bekend. Pinkpop 2017 vindt weer vertrouwd plaats tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 11 maart 2017 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster voorverkoop-adressen.

Kings of Leon bracht afgelopen oktober hun lang verwachte zevende album uit. Voor de opnames van ‘WALLS’ besloot de band terug te gaan naar hun opname roots in Los Angeles en werkte de band met de bekende producer Markus Barvs (Arcade Fire, Coldplay, Florence + the Machine). Het album is wereldwijd door critici en fans met groot enthousiasme ontvangen, zo schreef NME ‘Kings are well and truly back’. ‘WALLS’ bereikte de #1 positie in de albumlijsten in Amerika en Groot-Brittannië. De band won meerdere Grammy Awards en is geen onbekende voor Pinkpop, zo was de band al een van de headliners op Pinkpop 2011 en 2013.

Martin Garrix (echte naam Martijn Garritsen) is een Nederlandse DJ en producer en werd afgelopen jaar gekozen tot populairste dj ter wereld door DJ Magazine. Daarmee was hij meteen de jongste dj ooit op #1. In 2013 breekt de dan 17-jarige Martin Garrix wereldwijd door met zijn single ‘Animals’. De single komt in Groot-Brittannië binnen op #1, waarmee de dj de jongste Nederlander ooit is met een nummer één notering in Groot-Brittannië. Tijdens de MTV EMA’s in Rotterdam ontving de 20 jarige awards voor beste World Stage-optreden en beste Electronische Act. Het zeer succesvolle jaar 2016 is voor de dj een opmaat naar een mogelijk nog succesvoller jaar met grote optredens op festivals wereldwijd in het vooruitzicht. Het optreden op Pinkpop zal een van de weinige shows in eigen land zijn.

GOUDEN TIP

Bij Pinkpop horen fijne tradities zoals de GOUDEN TIP, waarbij de Pinkpop fans hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels kunnen bepalen. Via de website en de facebook-pagina kan men vanaf woensdag 14 december tot 31 december a.s. drie favoriete acts opgeven. De Gouden Tip is voor de organisatie in al die jaren een uitstekend middel gebleken om te horen welke nieuwe acts men wil zien op Pinkpop en tevens maken de deelnemers kans op allereerste entreekaarten voor het festival.

PINKPOP 2017 – 3, 4 en 5 JUNI 2017

De 48ste editie van Pinkpop vindt weer vertrouwd plaats tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni 2017 op het festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma vindt plaats op woensdag 8 maart 2017 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 11 maart 2017. Let op: vóór de officiële start van de voorverkoop worden al via diverse kanalen kaarten aangeboden, maar koop deze niet, dit zijn geen officiële kaarten!

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 30e keer plaats.

www.pinkpop.nl