Eerste editie New Music Conference tijdens November Music in ’s-Hertogenbosch op 8 november

06-09-2019 @ 11:13

New Music Conference: Eerste editie tijdens November Music in ’s-Hertogenbosch op 8 november

Een nieuw initiatief van Buma in samenwerking met November Music, dat is New Music Conference op vrijdag 8 november 2019 in de Verkadefabriek te ‘s-Hertogenbosch. Een dag vol inspirerende presentaties, pitches, workshops en paneldiscussies met internationaal bereik, over de onderwerpen die van belang zijn voor componisten, uitvoerende artiesten, programmeurs, uitgevers, muzieklabels, managers en booking agents.
Sinds de start in 1993 heeft November Music zich bewezen als een waardevol evenement voor professionals uit de muziekbusiness, werkzaam over de hele wereld en in uiteenlopende genres en disciplines. Het festival laat namelijk de laatste muzikale ontwikkelingen zien waarbij makers en componisten putten uit hedendaags gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, visual music, electronics & soundscapes en geluidsinstallaties.
Ikaros van Duppen, genremanager bij Buma: "November Music is voor velen altijd een geweldige ontmoetingsplaats geweest. Vanaf dit jaar willen we daarom een stap voorwaarts zetten door te starten met New Music Conference. Om een plek te creëren om nieuwe mensen en oude vrienden te ontmoeten, over de ontwikkelingen te praten, ideeën uit te wisselen en vooral om geïnspireerd te raken. We hebben jullie nodig om dit mogelijk te maken, dus doe mee op vrijdag 8 november!"

De conferentie is niet alleen bedoeld om te luisteren. Wie professioneel werkzaam is in de muziek en zich thuis voelt bij de programmering van November Music, kan tijdens New Music Conference haar of zijn kennis en ervaring delen en bouwen aan een internationaal professioneel netwerk - in de officiële, zorgvuldig begeleide matchmakingsessies of gewoon in de wandelgangen.
De opening van New Music Conference wordt verzorgd door Tim Rutherford-Johnson, de Engelse schrijver die indruk maakte met zijn in 2017 verschenen boek ‘Music after the Fall: Modern Composition and Culture since 1989’. Hij gaat in op het historische kader van zijn boek 'Music after the Fall - Modern Composition and Culture since 1989'; in hoeverre dit kader sinds de publicatie van het boek door Brexit, Trump en andere recente gebeurtenissen is uitgedaagd; en of en hoe deze gebeurtenissen de muziekgeschiedenis na 2016 kunnen beïnvloeden.
Meer programmaonderdelen worden de komende weken via de website bekendgemaakt. De website biedt tevens toegang tot de kaartverkoop.

New Music Conference
Vrijdag 8 november, 10.00 - 18.00 uur
Verkadefabriek, ’s-Hertogenbosch
www.newmusicconference.nl