Mozes and the Firstborn bevestigd als support bij De Staat

07-11-2018 @ 22:15

De Staat heeft bekendgemaakt dat Mozes and The Firstborn de support doet van hun show op 16 maart in AFAS Live. De Eindhovense psychedelische garagerockband is dan net terug van een maandlange tour in de Verenigde Staten ter promotie van hun nieuwe album ‘Dadcore’, dat 25 januari uitkomt op het Amerikaanse label Burger Records.

Mozes and the Firstborn bracht in 2013 jaar hun gelijknamige debuutalbum uit. Ook werden zij 3FM Serious Talent. Na een aantal jaren intensief toeren door Europa en Amerika en de ‘Power Ranger EP’, die tussendoor wordt uitgebracht, volgt in 2016 tweede album ‘Great Pile of Nothing’. In 2017 gevolgd door de EP’s ‘Marianna’ en de ‘Cassette Club EP’. Op het nieuwe album ‘Dadcore’ werkt de band met onder anderen Chris Coady (Beach House, Slowdive) en Roland Cosio (together PANGEA, Fuzz).

De Staat geldt al jaren als een van Nederlands meest sensationele live acts. Op 18 januari 2019 verschijn het nieuwe album ‘Bubble Gum’, waarvan single ‘KITTY KITTY’ het eerste voorproefje is. Het album is de opvolger van het succesvolle, vierde album "O" uit 2016. De release van het album met daarop de singles 'Peptalk', 'Make The Call, Leave It All' en 'Get On Screen' werd gevolgd door een uitgebreide tournee in binnen- en buitenland, waaronder Pinkpop, Down the Rabbit Hole, support van the Rolling Stones, een supporttour met Muse door Europa en een uitverkocht concert in AFAS Live. De albumtour werd in november 2017 afgesloten met vier uitverkochte speciale ‘In The Round’-concerten shows op het terrein van De Vasim in thuisstad Nijmegen.

DE STAAT
met support Mozes and the Firstborn
Zaterdag 16 maar 2019, AFAS Live, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: vanaf €38,50 (incl. servicekosten)