Greta van Fleet, Kaleo, Dermot Kennedy, Idles, Tones and I, De Staat en meer bevestigd voor Pinkpop 2022

15-12-2021 @ 10:59

Pinkpop voegt maar liefst 28 nieuwe namen toe aan het affiche van de 51e editie die plaatsvindt op 17, 18 en 19 juni 2022. Onder andere Greta van Fleet, KALEO, Dermot Kennedy, IDLES, Tones and I en De Staat zijn te zien in Landgraaf. Eerder werden Metallica, Pearl Jam, Imagine Dragons, Twenty One Pilots, Royal Blood, Queens of the Stone Age, Nothing But Thieves, Måneskin en zestien andere namen aangekondigd. Daarmee zijn 52 van de 62 acts bekend die in 2022 afreizen naar het festival. Vanwege het succes van Stage 4 wordt het aantal acts hier uitgebreid en wordt het een open air stage in plaats van een tent. Tevens zijn nu de allerlaatste weekendtickets beschikbaar.

Vrijdag 17 juni verwelkomen we de classic rock helden van Greta Van Fleet en gooit het Engelse IDLES de beuk erin. Parcels brengt bezoekers een mix tussen electropop en discosoul, rapper/producer Antoon trakteert Landgraaf op verrassende teksten op aanstekelijke beats en de Nederlandstalige band WIES neemt hun publiek mee in muziek over liefdesrelaties en vriendschap. Ook up-and-coming raprocker grandson, de singer-songwriter JC Stewart, die zijn fans inpakt met fijne melodieën, en een van de meest opwindende Nederlandse rockbands van de afgelopen tijd: Ten Times A Million bezoeken aankomende zomer de festivalweide voor een optreden.

Op zaterdag 18 juni komt de populaire IJslandse bluesrockband KALEO voor het eerst naar Pinkpop, evenals de Australische zangeres Tones and I, bekend van de monsterhit ‘Dance Monkey’. Zij worden in de line-up vergezeld door internetsensatie Mimi Webb, die dankzij de viral single ‘Before I Go’ wereldwijd miljoenen luisteraars trekt en het Amerikaanse rockduo The Last Internationale, dat hun inspiratie haalt uit het werk van grote Amerikaanse protestzangers en blues en classic rock van de jaren zeventig. Ook te zien op Pinkpop: KennyHoopla, het nieuwe poppunktalent dat dit jaar onder begeleiding van blink-182-drummer Travis Barker zijn doorbraak beleeft. Daarnaast geven de Schotse altrockers Saint PHNX acte de présence en zijn ook de jongens van het Belgische Ramkot klaar om erop los te ramrocken. De dag krijgt verder een extra Nederlands tintje met de toevoeging van het Haagse Son Mieux met de nieuwe single ‘The Mustard Seed’, die 3FM Megahit werd én themalied van 3FM Serious Request 2021, de warme soul sounds van Nona en de melodieuze popliedjes van singer-songwriter Remme.

Dermot Kennedy, bekend om zijn prettig ruige stemgeluid, heeft zijn komst op zondag 19 juni herbevestigd. Daarnaast zien we die dag fan-favorieten De Staat terug in Landgraaf, klaar om kolkende massa’s te creëren. Ziggy Marley: A Live Tribute To His Father brengt live een eerbetoon aan zijn vader Bob Marley. Ook Maan, die sinds haar doorbraak niet meer weg te denken is van radio, tv, internet en concertpodia, reist in juni af naar Landgraaf evenals de Friese rapper Joost. Countryprinses Kacey Musgraves is er in 2022 bij met haar allereerste festivaloptreden op Nederlandse bodem. De leukste meezingpopliedjes worden geserveerd door het Britse kwartet Sea Girls en Nederlandstalige indie pop door MEAU. En wie op deze zondag op zoek is naar wat harder werk, is bij de politieke memepunkers Hang Youth en hardcore punkband Turnstile aan het juiste adres!

Wegens succes wordt de programmering op Stage 4 dit jaar uitgebreid. Stage 4 werd in 2014 geïntroduceerd als vierde podium en is sindsdien een vaste waarde op het festival. Het podium biedt bezoekers de kans om in een intiemere setting te genieten van de beste optredens van spannende nieuwe acts. Bovendien krijgt het podium een makeover: optredens worden niet langer in een tent gegeven, maar vinden plaats in de buitenlucht. Daarmee heeft Pinkpop nu drie openluchtpodia op het festivalterrein.

Over Pinkpop
Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. In 2019 vierde Pinkpop daar haar 50e verjaardag. Na twee jaren geen festival ivm de Covid-19 pandemie vindt de 51e editie van Pinkpop nu plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022.

Bevestigd tot nu toe:
Vrijdag 17 juni: Metallica, Twenty One Pilots, Nightwish, Nothing But Thieves, Greta Van Fleet, Danny Vera, IDLES, Parcels, The Pretty Reckless, Froukje, Antoon, WIES, grandson, JC Stewart, Ten Times A Million, Elle Hollis
Zaterdag 18 juni: Pearl Jam, Royal Blood, Måneskin, Deftones, KALEO, Lost Frequencies Live, Crowded House, Ronnie Flex & The Fam, Tones And I, Courtney Barnett, Frank Carter & The Rattlesnakes, Son Mieux, Mimi Webb, Nona, The Last Internationale, KennyHoopla, Saint PHNX, Remme, Ramkot
Zondag 19 juni: Imagine Dragons, Queens Of The Stone Age, Nile Rodgers & Chic, Dermot Kennedy, De Staat, Zara Larsson, Ziggy Marley: A Live Tribute To His Father, Eefje De Visser, Interpol, Maan, Kacey Musgraves, Inhaler, Turnstile, Joost, Sea Girls, Hang Youth, MEAU

Tickets: De kaartverkoop is reeds hervat via Ticketmaster.nl. Tickets zijn enkel online en telefonisch via Ticketmaster verkrijgbaar. De laatste 250 weekendtickets zijn nu verkrijgbaar!

Weekendticket incl. camping*: € 245 (incl. € 10 servicekosten) en dagticket: € 120 (incl. € 10 servicekosten). Dagtickets voor vrijdag zijn niet meer beschikbaar. Er is een wachtlijst aangemaakt, waarvoor fans die op zoek zijn naar vrijdag tickets zich kunnen inschrijven, om op de hoogte te worden gebracht wanneer er nieuwe tickets vrijkomen.

* De festivalcampings zijn geopend van donderdag 16 juni 18.00 uur tot en met maandag 20 juni 12.00 uur.

Reeds gekochte tickets voor Pinkpop 2020/2021 blijven geldig voor Pinkpop in 2022.

Pinkpop 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door BRAND BIER en IBA Parkstad.

Voor meer informatie over Pinkpop: www.pinkpop.nl