Rufus Wainwright op 14 en 15 april 2019 naar nederland voor optredens

22-06-2018 @ 16:56

In het kader van zijn All These Poses Anniversary Tour komt Rufus Wainwright in 2019 naar Europa voor een aantal optredens. Onderdeel van deze tour zijn de concerten op 14 april in De Oosterpoort, Groningen en op 15 april in Carré, Amsterdam. Voor het eerst voert de Canadese singer-songwriter de nummers van zijn vroegste albums uit met band. 

Deze zomer is de voor een Grammy genomineerde singer-songwriter en componist Rufus Wainwright eerst nog voor een compleet uitverkocht soloconcert te vinden in Bloemendaal. In 2019 keert hij echter terug naar Nederland. Deze keer naar aanleiding van het twintigjarig bestaan van zijn debuutalbum Rufus Wainwright uit 1998. Zanger en album waren direct geliefd en werden door een breed publiek als vernieuwend beschouwd.

Rufus reist vanaf eind dit jaar voor zijn All These Poses Tour met band door Amerika en Europa. Voor het eerst speelt hij in deze uitgebreide muzikale bezetting nummers van zowel Rufus Wainwright als het album Poses uit 2001. “Twintig jaar, wat kan ik zeggen?” aldus Rufus. “In het leven gaat men het gevecht met de tijd aan, maar in de muziek pluk je er – gelukkig – de vruchten van. Kom genieten van uitstekende vintage nummers, want het waren een aantal bijzonder goede jaren!

Rufus Wainwright staat bekend als één van de belangrijkste songwriters van deze tijd. Hij bracht acht studio-albums en drie live-albums uit en werkte samen met artiesten als Elton John, David Byrne, Joni Mitchell en Burt Bacharach. In 2006 werd zijn album Rufus Does Judy genomineerd voor een Grammy. Naast deze albums schreef hij onder andere de opera Prima Donna, componeerde hij de Five Shakespeare Sonnets en bracht een muziekdocumentaire uit over zijn overleden moeder en folkzangeres Kate McGarrigle. Oktober dit jaar gaat zijn tweede opera Hadrian in première.

RUFUS WAINWRIGHT – All These Poses Anniversary Tour 2019
Zondag 14 april 2019 | De Oosterpoort – Groningen
Aanvang: 20:30 uur | Entree € 62,00 (incl. servicekosten)

Maandag 15 april 2019 | Koninklijk Theater Carré – Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: € 63,00 (excl. servicekosten)