Rufus Wainwright naar Amsterdam

15-05-2012 @ 20:44

Op zondag 25 november geeft de Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. 

Rufus Wainwright, door niemand minder dan Elton John geroemd als 'the greatest songwriter on the planet' proeft al vroeg aan het artiestenleven. Op zijn zesde begint hij met piano spelen en op zijn 13e gaat hij op tournee met 'The McGarrigle Sisters and Family', waar ook zijn moeder, zus en tante deel van uitmaken. Hij ontwikkelt al snel een eigen kenmerkende stijl in de wereld van pop, rock, opera, theater, dans en film. Zijn eerste twee albums worden bekroond met Juno Awards en het album 'Rufus Does Judy At Carnegie Hall', een hommage aan Judy Garland, wordt genomineerd voor een Grammy Award.

Wainwright heeft een turbulente tijd achter de rug waarin zijn moeder, folkzangeres Kate McGarrigle, overleed, zijn dochter Viva werd geboren en hij zich verloofde met zijn vriend Jorn Weisbrodt. Ervaringen die genoeg inspiratie geven voor zijn nieuwste album 'Out Of The Game' dat onlangs is verschenen. Het album is geproduceerd door Grammy-winnaar Mark Ronson, onder meer bekend van zijn producties voor Amy Winehouse en Adele. Volgens Wainwright is het zijn meest toegankelijke en dansbare album tot nu toe.

Wainwright gaf in april nog een uitverkocht concert in de Melkweg, dat uiterst lovende recensies kreeg. Ook staat hij dit jaar op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Rufus Wainwright and his Band & support act

Zondag 25 november 2012
Heineken Music Hall ? Amsterdam
Entree: 47,50,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.rufuswainwright.com/

https://twitter.com/#!/rufuswainwright