Buma Music in Motion uniek in zijn soort

23-05-2018 @ 21:30

IFFR en Buma Cultuur kondigen partnership aan
Buma Music in Motion bracht ook dit jaar weer zo’n 500 mediacomponisten, producenten en creatieven uit binnen- en buitenland naar de Tolhuistuin Amsterdam. De jaarlijkse internationale conferentie die zich richt op het innovatief gebruik van muziek in film, games, televisie en commercials was dit jaar uitgebreid naar twee dagen, waarbij de conferentie voorafging aan een volwaardige awardshow. Met de achtste editie bevestigt Buma Music in Motion inmiddels een vaste waarde te zijn op de internationale kalender van muziekconferenties. En met de mix van hoogwaardige panels, aansprekende gasten en uitgebreide netwerkmogelijkheden is BMIM uniek in zijn soort.

Buma Music in Motion verwelkomde dit jaar Wilbert Roget, de componist van de muziek voor de best verkochte game uit 2017: Call of Duty WWII. Ook was Ilan Eshkeri te gast. Deze Britse filmcomponist is vooral bekend van de soundtrack van de films Still Alice, The Young Victoria en Shaun The Sheep. Andere sprekers waren onder meer Maggie Rodford (Managing Director, Air-Edel Group, UK), regisseur Boudewijn Koole (Kauwboy, Verdwijnen), Ravi Amaratunga Hitchcock (Pi Studios, NL), Peter Bradbury (Sky, UK) en Job Roggeveen (A Single Life, Otto, NL).

IFFR en Buma Cultuur partnership
Op Buma Music in Motion werd bekend dat International Film Festival Rotterdam (IFFR) vanaf zijn 48ste editie in 2019 een samenwerking aangaat met Buma Cultuur. Tijdens IFFR 2019 draagt Buma Cultuur bij aan muziekgerelateerde evenementen en organiseert het festival tijdens IFFR PRO Days een dag rond filmmuziek waar componisten en filmmakers worden samengebracht.

Buma Music in Motion uitgebreid naar twee dagen
Voor het eerst dit jaar was Buma Music in Motion uitgebreid naar twee dagen. De avond voorafgaand aan de conferentie vond de uitreiking plaats van drie nieuwe Buma Awards. De Buma Award Beste Originele Compositie in Documentaire, Korte Film en Telefilm ging naar Alex Simu voor Back to the Taj Mahal Hotel. Producer en artiest Zanillya Farrell ontving de Buma Award Best Sync (in Reclame, Televisie, Trailers, Film, Online) voor de UEFA Girls Football campagne Together #WePlayStrong. En voor de trailer van CinemAsia Film werd componist Beau D. Schaepman onderscheiden met Buma Award Beste Originele Compositie in Trailer (voor Film, TV, Games).

Traditiegetrouw zette Buma Music in Motion ook nieuw talent in de schijnwerpers met de BMIM New Talent Award. Young professionals en studenten compositie en/of sound design werden uitgedaagd hun beste werk van het afgelopen jaar in te zenden. De BMIM New Talent Award was dit jaar voor componist Hans Nieuwenhuijsen voor zijn score voor de korte film Catastrophe.

De winnaars van de Buma Awards waren gekozen door een deskundige vakjury, bestaande uit onder anderen de componisten Bob Zimmerman, Jeroen Rietbergen, Martijn Schimmer en Merlijn Snitker, en regisseurs Janice Pierre en Jon Karthaus. De awards werden uitgereikt tijdens het BMIM Trade Dinner, dat dit jaar gehouden werd in het New York Film Academy Café in Amsterdam.

Buma Music in Motion ontwikkeld tot de ideale gelegenheid om te netwerken
De conferentiedag werd voor het derde jaar op rij afgetrapt met de One on One Sessions, waarin bezoekers de kans kregen om in korte sessies mede-professionals te ontmoeten. Er waren meer dan honderd gesprekken met ruim twintig regisseurs, producenten, componisten en sprekers. Componisten en bedrijven werkzaam binnen media en muziek kregen de kans om hun werk te pitchen, feedback te krijgen, over business te praten, inzicht in marktkansen te verkrijgen, kennis uit te wisselen en de eigen naamsbekendheid te vergroten. Het matchmaking programma van BMIM bleek de ideale gelegenheid om nieuwe contacten op te doen, en potentiële samenwerkingspartners en opdrachtgevers te ontmoeten.

www.buma-music-in-motion.nl
Twitter: twitter.com/Buma_MiM
Facebook: www.facebook.com/BumaMusicinMotion