President Music van EA Games eerste spreker Buma Music in Motion

04-02-2019 @ 22:45

Met de bekendmaking van de eerste spreker, licht Buma Music in Motion alvast een tipje van de sluier op van het programma van het komende evenement. De grootste conferentie over muziek in film, games, reclame en televisie vindt dit jaar plaats op 21 en 22 mei 2019 in Tolhuistuin, Amsterdam.

Steve Schnur is dit jaar één van de keynote sprekers. Schnur is Worldwide President of Music voor Electronic Arts (EA Games), de grootste game producent ter wereld, bekend van FiFA, Rockband en The Sims games. Op 7-jarige leeftijd begon Schnur gitaar, piano, compositie, productie en arrangement te studeren in Carnegie Hall en in zijn vroege tienerjaren speelde hij piano in diverse pop-, rock- en jazzbands. Zijn carrière maakte hij in de muziekindustrie als music supervisor, A&R-manager, producer en label eigenaar. Sinds 2001 werkt hij bij EA Games en is verantwoordelijk voor creatie en ontwikkeling van de wereldwijde visie op muziek in games; daarmee was hij tevens verantwoordelijk voor de vliegende start van carrières van onder meer Katy Perry, Imagine Dragons, Kings of Leon, Robyn en Bruno Mars.

De 9e editie van BMIM biedt een uitgebreid programma met workshops, netwerksessies en keynotes op 22 mei. Voorafgaand aan de conferentie op dinsdagavond 21 mei worden de Buma Awards uitgereikt aan de meest succesvolle media componisten van het afgelopen jaar met categorieën als Beste Filmmuziek, Beste Reclamemuziek, Beste Radio- en Televisievormgeving.
Tickets voor Buma Music in Motion en de uitreiking van de Buma Awards zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.buma-music-in-motion.nl. Nieuwe bevestigde sprekers worden binnenkort bekendgemaakt en de oproep voor inzenden voor Buma Awards volgt later deze maand.

Buma Music in Motion heeft zich ontwikkeld tot een evenement dat zowel nationaal als internationaal op een grote belangstelling mag rekenen. In Tolhuistuin Amsterdam komen jaarlijks ruim 450 mediacomponisten, -producenten en creatives uit binnen- en buitenland samen om te netwerken en zaken te doen, waarbij veel ruimte is voor nieuw talent om te inspireren. Naast het event in mei is BMIM het gehele jaar zichtbaar op evenementen als het Nederlands Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Eurosonic Noorderslag en Musexpo Los Angeles om daar de belangrijke rol van muziek binnen media te promoten.

Buma Music in Motion: The event on music and business innovation in the creative industries
Dinsdag 21 mei (Awards) en woensdag 22 mei (Conference) 2019, Tolhuistuin, Amsterdam
www.buma-music-in-motion.nl