Lavalu deelt haar verlangens op nieuwe album 'Solitary high'

18-11-2017 @ 16:14

Solitary High’ is het nieuwe album van componist, pianist en zangeres LAVALU. Met dit album, de eerste van een drieluik, keert zij terug naar haar roots. “Alleen de vleugel en ik, geen band meer achter me. Maar dan wel op mijn manier: de piano klassiek, de zang onvervalst pop, kamermuziek anno nu” vertelt de Arnhemse.

Onder de naam Lavalu maakte multi-talent Marielle Woltring eerder drie albums die goed zijn ontvangen. Samen met haar band toerde ze langs meer dan driehonderd popzalen, festivals en theaters, waaronder Montreux Jazz en Noorderslag. Ook schreef ze alle muziek voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs, dat na twee uitverkochte seizoenen met in totaal 92.000 bezoekers volgende zomer vier weken in Carré staat.

Hedendaagse songs met een unieke sound:

Solitary High’ is na ‘Now’ (2007), ‘Hope Or Liquid Courage’ (2009) en ‘Fighting Wildfires’ (2013) het vierde album van Lavalu. Ze speelt pianostukken die geïnspireerd zijn door het werk van Erik Satie en Claude Debussy en haar zang doet denken aan eigenzinnige zangeressen als Joan as Policewoman of Roísin Murphy. Met haar intense stem en rake teksten zorgt dit voor hedendaagse songs met een unieke sound.

Onhandige verlangens

Solitary High’ is ’s nachts geschreven. Tussen waken en slapen in verkende Lavalu haar fantasieën en verlangens. “Tijdens het schrijven vroeg ik mij af wat we aan moeten met onhandige verlangens binnen de afspraken die in een relatie gemaakt worden. Ik merk dat dit iets is wat ook op maatschappelijk niveau speelt. Er wordt vaak niet gepraat vanuit een gezonde relatie met seks. In plaats van onze seksualiteit te onderdrukken, of als slecht te bestempelen, kunnen we het er beter over hebben hoe je datgene waar je naar verlangt, op een gezonde manier kunt laten stromen.”

Nils Frahm en Piano Day

De muziek van Lavalu sprong ook in het oog van Nils Frahm en zijn team. Zij organiseren jaarlijks Piano Day met een playlist en kozen daar haar song ‘Waiting’ voor uit. In no time werd de track 40.000 keer beluisterd. Ook vroeg Nils haar of zij Piano Day in Nederland wilde organiseren. Op 28 maart 2018 zal Lavalu het evenement voor de derde keer op touw zetten.

Solitary High’ tour langs 25 theaters

Lavalu ’s ‘Solitary High’ tour doet dit najaar 25 theaters aan. De zangeres tovert de zalen om tot salons waar ze het publiek dicht om haar vleugel heen verzamelt en hen de nachtelijke verlangens die centraal staan op ‘Solitary High’ toevertrouwt.

De resterende speeldata van de 'Solitary High' theatertour voor dit jaar:

17 november - Theater Het Oude Raadhuis - Hoofddorp
18 november - Theater De Winsinghhof - Roden
22 november - Theater concert Junushoff - Wageningen
25 november - De Lawei - Drachten
26 november - Schouwburg Cuijk - Cuijk
27 november - Concordia - Enschede
08 december - Stadstheater Zoetermeer - Zoetermeer
09 december - Parkstad Limburg Theaters - Heerlen
15 december - Atlas Theater - Emmen
16 december - Vlaams Fruit - Antwerpen

website: http://www.lavalu.nl/
facebook: https://www.facebook.com/lavalumusic/
instagram: https://www.instagram.com/lavalumusic/
soundcloud: https://soundcloud.com/lavalu
youtube: https://www.youtube.com/channel/UCFwKXsGRk7tRzUsx8tfChDQ
twitter: https://twitter.com/lavalu