Op 1 maart verschijnt nieuw album van LAVALU: Fighting wildfires

12-02-2013 @ 17:02

De EP ‘Now’ bracht Lavalu en haar band onmiddellijk succes. Wat volgde was meer dan 200 optredens in popzalen, op jazzfestivals en in theaters van Noorderslag 2008 tot Montreux Jazz 2009 (CH). Ook startte ze met het componeren van muziek voor theaters, wat resulteerde in zowel de kerstmusical “Krabat” door het hoog aangeschreven M-Lab in 2010 als het schrijven van de muziek voor “Rumplestiltskin” door Stella Den Haag dieop Broadway, New York in 2012 draaide.

Na haar reis door al deze verschillende muziekgenres wilde ze terug naar haar liefde voor eerlijke muziek die recht uit het hart komt. In de zomer van 2010 ontmoette ze producer Stefan Schmidt (Zuco 103) die haar uitdaagde om meer dan ooit haar ziel bloot te leggen door haar nummers puur en simpel te maken. Het resultaat hiervan is haar tweede studio-album Fighting Wildfires (2013). De titel verwijst naar de innerlijke onrust die ze voelde na het na 5 jaar achterlaten van haar band om wederom haar hart te volgen. De nummers op dit album vertellen het verhaal van hoge hoogtes en diepe dalen die ze heeft ervaren na het maken van haar debuutalbum, wetende dat ze een nieuwe richting op moest gaan.

Muzikanten die hebben bijgedragen aan dit album zijn onder andere: Bram Hakkens, Claus Toft en Morris Kliphuis (Kyteman Orchestra,) Daniel Rose (C-Mon & Kypski), Paul Willemsen (Lefties Soul Connection), Michel van Schie (Ilse de Lange) en Stefan Kruger (Zuco 103). De warme stem van de Amerikaanse rising star Daniel James’ (Canon Blue (US), Efterklang (DK))  is te horen op twee nummers.

Dit album zal Lavalu wederom in eigen beheer uit brengen, maar dit keer met behulp van haar fans en followers door middel van het online crowdfunding platform voordekunst.

http://www.lavalu.nl/nl/home

https://twitter.com/Lavalu

http://www.facebook.com/pages/Lavalu/

LAVALU: Fighting wildfires

release: 01-03-2013

label: mandibulate, distributie: rough trade