System of a Down op Pinkpop 2017

11-11-2016 @ 08:32

Met de bevestiging van SYSTEM OF A DOWN is er weer een prachtige naam toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2017. De Amerikaanse heavy-metalband is een van de pioniers en bekendste nu-metal acts van de wereld waarbij ze intense metal combineren met rap, Oosterse melodieën en zelfs jazz. Aan het begin van deze week werd ook de komst van Green Day naar Landgraaf bekend. Pinkpop 2017 vindt weer vertrouwd plaats tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 11 maart 2017 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster voorverkoop-adressen.

System of a Down wordt in 1994 opgericht in Hollywood en bestaat uit zanger Serj Tankian, gitarist Daron Malakian, bassist Shavo Odadjian en drummer John Dolmayan. De leden van de band hebben Armeense roots wat duidelijk terug komt in de muziek van de band. System of a Down is niet beroerd om politieke thema’s en sociale gebeurtenissen in haar nummers te verwerken, zo gaat de grootste hit van de band 'Chop Suey', uit 2001, over de genocidecrisis in Armenië. "Our goal has been to stay open to whatever currents guide us through our lives – musically, thematically, in every way, to be ourselves," verklaart zanger Serj Tankian. "Our songs and themes range from political to social to daily angst to love to hate to dope."

In 2015 stond System of a Down voor het laatst in Nederland. In een uitverkochte Ziggo Dome speelde de band met de 'Wake Up The Souls' tour waarmee ze stilstond bij de Armeense genocide van 100 jaar eerder. Die tour werd afgesloten met het eerste optreden van de band ooit in ‘thuisland’ Armenië.

PINKPOP 2017 – 3, 4 en 5 JUNI 2017

De 48ste editie van Pinkpop vindt weer vertrouwd plaats tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni 2017 op het festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma vindt plaats op woensdag 8 maart 2017 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 11 maart 2017. Let op: vóór de officiële start van de voorverkoop worden al kaarten aangeboden, maar koop deze niet, dit zijn geen officiële kaarten!

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 30e keer plaats.

Voor meer informatie: www.pinkpop.nl