PJ Harvey naar Amsterdam

11-07-2016 @ 14:28

Na een indrukwekkend optreden op Down The Rabbit Hole afgelopen maand, kondigt PJ Harvey aan opnieuw naar Nederland te komen voor een concert in de Heineken Music Hall op zondag 16 oktober 2016.

PJ Harvey debuteerde in de jaren negentig met het album Dry en breekt bij het grote publiek door met de single Down By The Water en het album To Bring You My Love. Eerder dit jaar behaalt ze voor het eerst de #1 positie in de UK met haar nieuwe album The Hope Six Demolition Project. De langverwachte opvolger van Let England Shake uit 2011 kwam op een bijzondere manier tot stand. Tijdens een expositie getiteld ‘Recording In Progress’ liet Harvey bezoekers toe tijdens de opnames van haar nieuwe studioalbum. In de album trailer, geregisseerd door Seamus Murphy, is te zien hoe het publiek vanachter een glazen wand de studio in kon kijken en zo PJ Harvey haar band en producers Flood en John Parish aan het werk zien. De zangeres haalde inspiratie voor ‘The Hope Six Demoliti on Project’ uit haar reizen naar Kosovo, Afghanistan en Washington.

Het Britse multitalent is niet vaak te zien in ons land. Voor het optreden op Down The Rabbit Hole, haar enige festivalshow in ons land dit jaar, dateerde haar laatste optreden in een tweemaal uitverkocht Paradiso alweer uit 2011. Harvey sloot dit jaar de vrijdag van Down The Rabbit Hole af op het hoofdpodium en droeg tijdens het optreden naar aanleiding van de recente Brexit ook enkele regels voor uit het gedicht No man is an island van John Donne.

PJ Harvey

Zondag 16 oktober 2016 | Heineken Music Hall, Amsterdam

Aanvang 20:00 | Entree: € 45,- (excl. servicekosten)

https://www.facebook.com/PJHarvey/