Down The Rabbit Hole 2016 van 24 t/m 26 juni in Beuningen

04-01-2016 @ 11:17

De derde editie van Down The Rabbit Hole vindt plaats van 24 t/m 26 juni in de Groene Heuvels te Beuningen. Voor het festival zijn de volgende namen bevestigd: PJ Harvey, Flume, Charles Bradley & His Extraordinaires, Fresku en Sun Kil Moon

Down The Rabbit Hole staat voor een weekend vol avontuur, verwarring, surrealisme en psychedelica met als basis een sterk muziekprogramma verdeeld over drie podia.  

PJ Harvey
De terugkeer van PJ Harvey is misschien wel het nieuws van het jaar, en niet alleen omdat Down The Rabbit Hole haar enige festivalshow in Nederland is. Check die overvolle schoorsteenmantel maar: het Britse multitalent won alleen de Mercury Prize al twee keer – als enige artiest ooit. De koningin van de alt.rock zoekt nooit de makkelijkste weg, maar bewandelt liever de meest eigenzinnige. En waar Polly Jean gaat, volgen velen, hulpeloos gehypnotiseerd door haar ijskoude zelfvertrouwen en die buitenaards mooie stem. Nog meer nieuws? Harvey nam haar aanstaande negende album live op in een eenwegspiegelglazen studio in het Londonse Somerset House, onder toeziend oog van een ademloos publiek. Laat die zomer maar komen.

Flume
Dankzij Harley Streten heeft Australië een vaste plek op de dancewereldkaart. Als Flume scoort de dj/producer uit Sydney sinds 2012 hit na hit met killertracks als Holding On en populaire remixes van Rustie, Arcade Fire en Disclosure. De beatmaker doet zijn ding op het koalatastische label Future Classic, waar ook Cashmere Cat en Chet Faker hun bureau hebben staan, en waar zijn langverwachte tweede album binnenkort moet uitkomen. Hopelijk op tijd voor zijn show in de Groene Heuvels, want boven alles is Flume een echte publiekslieveling, die met zijn slicke crossover boordevol hiphop, bass, R&B en house zelfs de grootste haters aan het springen krijgt.

Charles Bradley & His Extraordinaires
De vintage soul van Charles Bradley en zijn zeven Extraordinaires lijkt in de gouden gloriejaren zestig geboren te zijn. Dat is maar deels waar, want de kwieke 65-plusser brak pas in 2011 echt door, nadat hij door Daptone Records werd ontdekt tijdens een van zijn shows als Black Velvet – de biggest, baddest James Brown-imitator van Brooklyn. Nu de Screaming Eagle of Soul op eigen benen staat, is er van nep geen sprake meer; integendeel. Charles Bradley & His Extraordinaires zijn niets minder dan de echte deal: een ouderwets stomende soulrevue, waarbij gloeiend koper, fatback drums en superfly gitaartjes in dikke zweetdruppels van het tentdoek druipen.

Fresku
Fresku heeft zijn shit straight. Altijd al gehad, want de friste rapper uit Eindhoven verhaalt voornamelijk over zijn eigen gevoelsleven en moeilijke maatschappelijke taboes – en maakt daarmee in half Nederland en omstreken de tongen los. Dat de Top Notch-hoeksteen in 2015 het Nederlandse hiphopalbum van het jaar afleverde, was daarom niet helemaal een verrassing, zeker omdat 'Nooit Meer Terug' geheel werd geproduceerd door de meesterlijke video- en beatbaas Teemong. Vlak daarnaast ook de gastbijdragen van Ronnie Flex, Sevdaliza en de gifspittende MocroManiac niet uit, maar aan de regelmatig briljante flow van Fresku zelf kunnen momenteel maar weinig Nederhoppers tippen.

Sun Kil Moon
Mark Kozelek is een geval apart. De Amerikaan neemt – subtiel gezegd – geen blad voor de mond, waardoor de bloedstollend mooie folkrock van zijn band Sun Kil Moon nogal eens ondersneeuwt in verhitte discussies over respect voor vrouwen en The War On Drugs. Dat neemt echter niet weg dat Sun Kil Moons zesde album 'Benji' bij elke liefhebber grijsgedraaid en stukgeknuffeld in de kast staat. Want ondanks alles is Kozelek vooral een onnavolgbaar singer-songwriter, die zijn complete leven en lijden rauw en onverbloemd blootlegt in ontroerende, behoedzaam gearrangeerde juwelen van liedjes, die de wereld een heel stuk dragelijker maken.

Eerder werd bekend dat The National, MacDeMarco, Glen Hansard, Courtney Barnett, Ty Segall and the Muggers, Mura Masa, Dubioza Kolektiv, The London Souls, Pat Thomas & Kwashibu Area Band en Sonido Gallo Negro naar het festival komen. Het muziekprogramma is nog niet compleet: binnenkort volgen meer bevestigingen waaronder ook de invulling van het Vuige Veld, het Idyllische Veldje en een aantal nieuwe projecten. 

5 Januari start om 11:00u via www.ticketmaster.nl de kaartverkoop met een speciale Rapid Rabbit-actie: tot 1 februari kost een kaart €99,- Voor deze actie zijn slechts 8.000 kaarten beschikbaar. Daarna kost een kaart €125,- (beide excl. servicekosten).

In 2015 bezochten ruim 15.000 mensen het festival dat georganiseerd wordt op een uitgestrekt terrein, gelegen aan een meer en half verscholen in het bos. Dit jaar zijn maximaal 20.000 kaarten beschikbaar. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een groot deel van de camping ligt direct aan het meer.

Voor bezoekers die in een grote groep komen, geldt een speciale groepskorting: voor €1.188,- kunnen 12 tickets worden gekocht waarmee na het verlopen van de Rapid Rabbit-periode een ticket ook slechts €99,- per persoon kost.

DOWN THE RABBIT HOLE 2016
Vrijdag 24 juni – zondag 26 juni
De Groene Heuvels, Beuningen

www.downtherabbithole.nl

https://www.facebook.com/DTRHfestival/