DVD-release van tv-serie 'Langs de oevers van de Yangtze'

17-04-2016 @ 18:28

'Langs de oevers van de Yangtze' van Ruben Terlou uitgebracht op DVD

De serie 'Langs de oevers van de Yangtze' , met de ontwapenende presentatie van fotograaf Ruben Terlou, is op televisie door meer dan 1,2 miljoen mensen bekeken. Vooral de manier waarop Ruben met de Chinezen in hun eigen taal sprak, hen de juiste vragen stelde en rekening hield met de gebruiken, maakt dat er mooie portretten ontstonden. Aangevuld met de prachtige beelden van de Yangtze, de natuur en steden aan de oevers en het dagelijks leven leerde de kijker China en vooral de mensen die er wonen kennen.

China is een van de grootste wereldmachten, maar heeft voor ons nog nauwelijks een gezicht. Laat staan dat we een idee hebben van hoe de gewone Chinees leeft en werkt of wat hij ambieert of vreest. De Nederlandse fotograaf Ruben Terlou reist, samen met regisseur Maaik Krijgsman, met zijn camera langs de oevers van de Yangtze (6.300 kilometer lang) en spreekt met Chinezen over de impact van de economische vooruitgang. In de zesdelige serie reizen we met hen mee: van Shanghai, het meest verwesterde deel van China, naar Shangri-La, het meest authentieke Chinese deel. Op die manier ontdekken we het echte China, 40 jaar na de dood van Mao.
Langs de oevers van de Yangtze is een serie over vooruitgang en stilstand, over behoud en innovatie. Kortom: over contrasten in China.

Ruben Terlou studeerde Chinees in Kunming en kent naast de taal - hij spreekt vloeiend Mandarijn - ook de gebruiken van China, wat hem samen met zijn fotocamera toegang geeft tot het leven van alledag.

Langs de oevers van de Yangtze is in februari/maart 2016 uitgezonden door de VPRO.

De DVD in de reeks ‘VPRO neemt je mee’ wordt uitgebracht onder het gezamenlijke DVD-label 'Verder Kijken' van BNN, NOS, NTR, VARA en VPRO, in samenwerking met MoCD. 'Verder Kijken' brengt kwaliteitsprogramma’s die tot de topcollectie van de Publieke Omroep behoren.

De serie is nu op dubbel-DVD verkrijgbaar met als extra 5 prachtige foto’s gemaakt door Ruben Terlou, verkoop en distributie loopt via Bertus distributie.

https://www.facebook.com/bertusdistributie

https://twitter.com/rubenterlou