Nieuwe EP van Nederlandse band Radio Days

21-03-2016 @ 15:36

De band Radio Days heeft op 15 maart hun nieuwe EP ‘Antenna’ uitgebracht. Na een druk jaar, waarin de band onder andere speelde in de best bekeken DWDD uitzending ooit, op de Rockstage van Dutch Valley en werd veelvuldig gedraaid op de Nederlandse radio en het Britse BBC Radio. Nu is de band terug met nieuw materiaal.
Voor hun nieuwe EP 'Antenna' zijn ze teruggegaan naar de plek waar ze als kinderen voor het eerst hun instrument oppakten, op een zolder vol antieke radio-installaties en zendapparatuur. Tussen de bijna 100 jaar oude radiobuizen, antennes, versterkers en bakelieten luidsprekers stelde de band hun moderne synthesizers, gitaarversterkers, drumpads en microfoons op om Antenna te schrijven.

Voor inspiratie zocht de band tussen de schrijfsessies door de FM-frequenties af op de antieke radio-ontvangers, op zoek naar exotische radiostations waarvan de radiosignalen in de atmosfeer zijn blijven hangen en zo duizenden kilometers over de aarde kunnen reizen. In vaak onverstaanbare taal kwamen flarden van radio-uitzendingen uit verre bestemmingen de zolder binnen. Zo leidde op een zomerse avond de ontvangst van een 3000 kilometer verder op liggend Zweeds radiostation, waarin de zin “Häng med” constant herhaald werd door de Zweedse DJ, tot de single ‘Come Along’. Met de fantasie vol in werking werd tijdens de uitzending druk geschreven over het verlangen van een zomer in Zweden. De single ‘Come Along’ is op 3FM direct gekozen tot DJ Favorite van Timur.
Met invloeden van bands als Arcade Fire, Imagine Dragons en acts als Clean Bandit en Duke Dumont, wisselen op ‘Antenna’ synthesizers en drumbeats zich af met ambient gitaren en falsetto vocals.

https://www.youtube.com/watch?v=J-75G_c4PYA

www.radio-days.nl

https://www.facebook.com/RadioDaysNL

https://twitter.com/radiodaysnl