Countryzanger Thomas Rhett op 17 november naar Melkweg Amsterdam

14-03-2016 @ 13:05

De Amerikaanse country singer-songwriter Thomas Rhett is dit najaar voor het eerst ‘Live in Concert’ te zien in Nederland. Op donderdag 17 november staat hij in de Melkweg in Amsterdam. Thomas Rhett wordt gezien als een baanbrekende countryartiest. Zijn meest recente album ‘Tangled Up’ (2015) bevat namelijk veel energieke en uptempo countrymuziek met herkenbare invloeden van disco-, funk- en dancemuziek.  

De meest favoriete herinneringen van Thomas Rhett zijn de momenten dat hij als kind naar de radio luisterde. Hij kreeg er maar niet genoeg van en schakelde van kanaal tot kanaal, van country naar hip hop en naar classic rock. Die invloeden hoor je nu terug in zijn muziek. Zijn debuut ‘It Goes Like This’ (2012) bezorgde hem vijf Top 40 hits in de Verenigde Staten en een publiek dat hem meteen in de armen sloot. Aansluitend ging hij mee op tour met Lady Antebellum en afgelopen weekend stond hij op het Britse countryfestival C2C; Country to Country naast bekende countrygrootheden Miranda Lambert, Carrie Underwoord en Eric Church. Naast Londen stond Thomas Rhett ook op C2C in Dublin en Glasgow en was hij "één van de highlights van het festival", aldus Entertainment Focus.

Thomas Rhett houdt van touren, van de energie die hij krijgt tijdens het spelen voor zijn fans en van het onderweg zijn. In de uren voor de soundchecks en tijdens de lange ritten in de tourbus ging hij samenzitten met andere schrijvers en zette hij die geestkracht om in ‘Tangled Up’. het album is gevuld met romantische ballades (‘Die a Happy Man’) en vrolijke nummers (‘Crash and Burn’) en zijn de muzikale restanten van de adrenaline die Thomas voelde tijdens de tournee. Sommige refereren aan countrysterren als Eric Church en in andere hoor je invloeden van Justin Timberlake en Bruno Mars. ‘Tangled Up’ klinkt vooral zoals Thomas op het podium is: energiek, verrassend en altijd klaar om te feesten.

Thomas Rhett

17.11.2016
Melkweg, Amsterdam
Tickets: €20,00 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop start 18 maart om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl

http://www.thomasrhett.com/