Genomineerden De Pop Media Prijs 2015 bekendgemaakt

21-10-2015 @ 10:14

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een pop-journalist waarbij in het bijzonder wordt gelet op bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen, of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film, fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp popmuziek. Na de publicatie van de longlist en een publieke stemronde heeft een onafhankelijke jury 3 genomineerden benoemd.

Deze jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (Popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Wilbert Mutsaers (NPO, zendermanager 3FM, Radio 6, FunX), Mark Deuze (Hoogleraar Mediastudies/Journalistiek, Universiteit van Amsterdam), Atze de Vieze (3voor12).

De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild / Mark van Bergen en Atze de Vrieze.

De long list wordt samengesteld door de organisatoren van de prijs (Hogeschool Inholland i.s.m. Eurosonic Noorderslag) in samenspraak met de jury. Hierbij wordt in het bijzonder gelet op de vraag of de genomineerde in het afgelopen jaar een bijzondere journalistieke prestatie heeft geleverd (bijvoorbeeld de publicatie van een een boek, documentaire, bijzondere reportage, een nieuw platform of programma).

Je kunt hier je stem voor de Pop Media Prijs 2015 uitbrengen door maximaal 3 namen uit deze lijst aan te vinken. Er kan daarnaast ook een naam ingevuld worden die niet op de long list voorkomt, omschrijf hierbij in het veld motivatie waarom jij van mening bent dat deze persoon/organisatie in aanmerking komt.

De genomineerden dit jaar zijn: