Genomineerden Pop Media Prijs 2016 bekend!

14-12-2016 @ 21:24

Op donderdagmiddag 12 januari 2017 wordt door Hogeschool Inholland voor de 23ste keer de Pop Media Prijs uitgereikt. De uitreiking vindt plaats tijdens de Eurosonic Noorderslag conferentie in Groningen.

De genomineerden vor dit jaar zijn:

Arne van Terphoven. Als een van de eersten is het hem gelukt een hoogwaardige biografie te schrijven over een van de sleutelfiguren in de Nederlandse dance muziek. Zijn boek ‘Wat De Fok Ouwe - Het Bizarre Leven Van DJ Dano’ is niet alleen een tragische geschiedenis over opkomst en ondergang van een pionier van de dance, maar ook een boek dat inzichtelijk maakt hoe begin jaren negentig dance in Nederland van underground naar de mainstream uitgroeide.

Robert van Gijssel. Het afgelopen jaar heeft de Volkskrant-journalist veel indruk gemaakt met de veelzijdigheid van zijn muzikale interesses, en de sublieme manier waarop hij zijn enthousiasme met de lezer deelt. Anders dan veel vakbroeders laat hij zich niet leiden door de waan van de dag of eigen smaak alleen. Hij gaat zelf op zoek naar de verhalen achter de muziek, of het nu een obscure Iraanse dj in Londen is of Metallica.

Rotjoch. Het was het jaar van de Nederlandse hiphop, en dat betekent oogsten voor Rotjoch en zijn platform 101Barz. Al tien jaar begeleidt hij de meest obscure rappers naar hun publiek, tegen alle regels van Hilversum in, met inmiddels ruim 202 miljoen views op Youtube als resultaat. Of voor wie succes liever niet in cijfers uitdrukt: de enige die de straat echt begrijpt.

De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse Popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist of aan een medium, waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film, fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp popmuziek.

De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Atze de Vrieze (3voor12), Wilbert Mutsaers, Yolanda Ulger (PIAS), Tim Knol (muzikant) en de winnaar van de Pop Media Prijs 2015, Rutger Geerling.

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-, dat door Hogeschool Inholland beschikbaar wordt gesteld. Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, Martin Bril, VPRO’s 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers, Eric Corton, DWDD Recordings, Saul van Stapele en Mary Go Wild.