Australische indierock-sensatie HOLY HOLY naar Nederland

16-07-2015 @ 08:49

De Australische indierockers HOLY HOLY komendit najaar naar Nederland. Het duo tourt in het kader van hun debuutalbum ‘When The Storms Would Come’ dat dit najaar in Europa zal verschijnen. HOLY HOLY is momenteel een van de meest gewaardeerde acts in eigen land, waar ze de afgelopen jaren een enorme indruk hebben gemaakt met hun eerste singles. De band treedt op tijdens Let’s Get Lost (24/10) en London Calling (30/10) en geeft een headline clubshow in EKKO op 29 oktober.

Hits in eigen land, uitverkochte shows en alle lof van publiek en pers voor hun singles en optredens. En dan moet er nog een debuutalbum uitkomen. Het is in een paar jaar tijd snel gegaan voor het duo HOLY HOLY. Matthew Carroll uit Brisbane en Oscar Dawson uit Melbourne vonden elkaar als docenten Engels in Azië, hielden contact toen ze verhuisden naar respectievelijk Zweden en Duitsland en legden daar met demo’s de basis voor wat nu HOLY HOLY is geworden.

Het tweetal keerde terug Down Under, schaafde aan hun materiaal en debuteerde met de single ‘Impossible Like You’ dat door de immens populaire radiozender Triple-J in Australië werd bestempeld als ‘close to perfection’. Follow-up singles ‘House of Cards’ en ‘History’ konden ook rekenen op hevige airplay en gerenommeerde blogs als Indie Shuffle waren verkocht. Niet vreemd, want de nummers van HOLY HOLY kenmerken zich doordat ze live zijn opgenomen. Het weelderige geluid van HOLY HOLY voelt aan als een warm bad, vol prachtige harmonieën, gevoelige gitaarpartijen en een fantastische stem van Carroll die met dezelfde overtuiging ook op het podium wordt gebracht.

Het leverde HOLY HOLY een druk tourschema op zonder ook maar een album uitgebracht. Onder andere The Sydney Opera House werd aangedaan waarbij de ronduit hypnotiserende kwaliteiten van het duo alom werden geroemd. Met hun debuutalbum ‘When The Storms Would Come, dat in oktober uitkomt, heeft het duo een wapenfeit in handen dat erg toepasselijk is: deze Australische storm komt naar Europa en heeft met haar live-ervaring en materiaal genoeg in huis om concertbezoekers weg te blazen! Het duo toert voorafgaand aan de Europese tour in augustus en september uitgebreid door Australië, waar het album al op 24 juli uit is.

24.10.2015 Let's Get Lost, Zwolle
Kaartverkoop is reeds gestart via lets-get-lost.nl

29.10.2015 EKKO, Utrecht
Kaartverkoop via paylogic.nl

30.10.2015 London Calling, Amsterdam
Kaartverkoop via ticketmaster.nl

https://www.facebook.com/holyholymusic