Tweede lichting namen Let's Get Lost Festival

06-09-2014 @ 20:40

De tweede lichting namen voor het Let’s Get Lost festival is bekend. Op zaterdag 25 oktober zullen David Douglas, Electric Eye, Robbing Banks, Chuck Prophet & the Mission Express, Cloud Boat, Yakumo en Gosto in Zwolle optreden. Eerder werden al Strand of Oaks, Sticky Fingers, The Black Marble Selection, Peter Broderick, Wild Child en Sunbow bevestigd.

Let’s Get Lost is een platform dat via www.lets-get-lost.nl mensen laat kennis maken met mooie, vooral indie gerelateerde muziek. Het festival laat bezoekers nieuwe muziek ontdekken.
Ook organiseert het platform door het jaar heen concerten op verschillende locaties in Zwolle. Zo staat Bonnie ‘Prince’ Billy op 17 september in een uitverkochte Statenzaal in Zwolle in samenwerking met Poppodium Hedon.

Chuck Prophet & the Mission Express (VS)
Chuck Prophet is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist, die tal van releases op zijn naam heeft in verschillende hoedanigheden. Hij werd als artiest voor het eerst bekend met de rockband Green on Red, waarmee hij in de jaren ‘80 albums opnam en optrad. Op 23 september brengt Chuck Prophet "Night Surfer", alweer het dertiende studioalbum, uit op Yep Roc Records. Vooruitlopend op de release werd de eerste single "Wish Me Luck" onlangs gereleased.

David Douglas (NL)
Bij het maken van zijn muziek werd David Douglas (1984) geïnspireerd door de Schotse David Douglas (1799). Douglas bestudeerde de reisverslagen van zijn naamgenoot uitvoerig en liet zijn werk er door inspireren. Het eindresultaat is een sterk uitgebalanceerde mix van electronica, house, ambient en pop. Het album Moon Observatios zal dan ook goed in de smaak vallen bij fans van bijvoorbeeld Caribou, Röyksopp, Apparat en John Talabot.

Electric Eye (NO)
De supergroep Electric Eye opent een nieuw hoofdstuk in Noorwegen wat betreft de sterke en langdurige traditie voor psychedelische muziek. Spacerock, geïnspireerd door blues, India en de steeds breder wordende grens van het grote onbekende, zijn belangrijke componenten in Electric Eye's sonische landschap. Het kersverse album "Pick - up, Lift - off, Space, Time!" laat feilloos de talenten zien van de doorgewinterde muzikanten.

Robbing Banks (NL)
In de rauwe sound is terug te horen dat Van Saaze zijn sporen verdiende met de complexe indiepop van Taxi to the Ocean en de stonerrock van Drive Like Maria.
Nu is hij de gitarist, drummer, zanger, producer en labelbaas van zijn eigen one-man-band en dan klinkt alles precies zoals hij het zelf wil. Wat je dan krijgt, moet misschien ‘garage pop’ heten; overstuurde, krachtige en ijzersterke liedjes. Werd niet voor niets uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Cloud Boat (ENG)
Debuutalbum Book Of Hours kwam in juni uit op R&S / Apollo, het label dat de goedkeuring krijgt van onder andere Aphex Twin, Maark van Hoen en Biosphere. Het album is een delicate, intieme aangelegenheid die volstaat met spannende nummers. Een spannender album dan de meeste debuutalbums van tegenwoordig.
Live beweegt de band heen en weer tussen ingetogen en groots. Na supports van James Blake and Ghostpoet is het tijd om op eigen benen te staan.

Yakumo (NL)
Yakumo is het nieuwe alter ego van Chris Mulder en Atser Damsma (beiden ex Daily Bread). Achter hun modulaire synths en drumcomputers bouwen ze hun songs live, laag voor laag. Subtiel veranderende en betoverende melodieën zullen je langzaam maar zeker nemen op een trip naar de verlaten tropische landschappen.

Gosto (NL)
Roel Gosto Vermeer is een zanger, multi-instrumentalist, songwriter en producer. Van jongs af aan hield Roel zich bezig met het vinden van nieuwe geluiden en het maken van muziek. Als "Gosto" laten hij en zijn live band de werelden van akoestische en elektronische muziek samensmelten tot een dubby triphop geluid; rauw, donker, maar nog steeds kleurrijk. Geïnspireerd door reizen, chaos en liefde evenals artiesten als Flying Lotus, James Blake, Thom Yorke en Jeff Buckley, balanceert Gosto tussen fragiele melodieën en elektronische extravaganza.

Let’s Get Lost - Festival
Zaterdag 25 oktober
Binnenstad Zwolle
Ticketprijs: €20,- excl. voorverkoopkosten
www.lets-get-lost.nl