Rondreizend festival Fading Trails maakt debuut

17-01-2014 @ 18:57

Van 31-01 tot 02-02 trekt Fading Trails door Deventer, Middelburg en Utrecht. Fading Trails is een nieuw, rondreizend festival met een dwarse programmering dat zich niets aantrekt van dwingende genrekaders of publiekstrekkers.

Een festival zonder uitgesproken grote namen, maar wel eentje die het risico aandurft om duidelijke stijlkaders te vermijden zonder daarbij de indringende kwaliteit en charisma van de verschillende artiesten uit het oog te verliezen. Het is dan ook de combinatie van deze twee wat dit festival tot een unieke beleving maakt. Fading Trails trakteert het publiek op zowel onontdekte nieuwe artiesten als de door de jaren heen uit het oog geraakte grootmeesters, waarbij de muzikale kwaliteit en intrigerende persoonlijkheid van de artiest voorop staat.

De naam van het festival verwijst naar een albumtitel van Magnolia Electric Co. van de in 2013 overleden Jason Molina. Molina was een muzikant die altijd de eigenheid en diepere emotionele gelaagdheid opzocht, in plaats van zijn publiek proberen te veroveren of te behagen. De hunker en neiging naar een hype was hem vreemd. Juist die instelling bevat de kern van het programmering van Fading Trails.

Fading Trails is een initiatief van Belmont Bookings in samenwerking met Ekko Utrecht, Burgerweeshuis Deventer en De Spot Middelburg. Per stad kan het publiek op drie verschillende kleine locaties optredens bijwonen van een breed scala aan artiesten. Eveneens wordt The Road Becomes What You Leave Behind van Todd Chandler vertoond, een prachtige korte docu over Magnolia Electric Co. en Jason Molina. Ook biedt elke stad een diverse randprogrammering, waarbij samen wordt gewerkt met verschillende lokale initiatieven. Zo kun je je in Utrecht laten voorzien van heerlijke koffie op locatie door The Village Coffee & Music, of je in Middelburg laten verrassen op het hoogste punt van de stad.

LINE-UP:

Hiss Golden Messenger
Een meesterlijke singer-songwriter die met schijnbare eenvoud het publiek hypnotiseert.

Alasdair Roberts
Folkheld die met traditionele, maar tegelijkertijd ook frisse nummers zijn verhaal vertelt.

Lichens
Vrije geest pur sang die improviseert met ambient en electronica

The Garden
Eigenaardige tweeling die erop los beuken met hun korte, opzwepende punknummers.

Swearing At Motorists
Energieke en charismatische tweetal dat het publiek trakteert op messcherpe en tragi-komische meesterwerkjes.

Steve Gunn
Meesterlijke gitarist die een mengelmoes van ambient folk tot akoestische jazz uit zijn vingers tovert.

The Boy Who Spoke Clouds
Psychedelische en zweverige composities die klinken als de soundtrack van een vergeten roadmovie.

Soldier's Heart
Jonge Belgen die met hun dromerige synthpop live alle verwachtingen overtreffen.

Fading Trails

Vrijdag 31 januari - Burgerweeshuis Deventer
Zaterdag 1 februari - De Spot Middelburg
Zondag 2 februari - EKKO Utrecht

https://www.facebook.com/FadingTrails