Joe Jackson en Basement Jaxx verleggen grenzen op Night of the Proms

19-06-2015 @ 18:19

Singer-songwriter Joe Jackson en electro-house-duo Basement Jaxx zijn toegevoegd aan het programma van de 26e editie van Night of the Proms in Ahoy in Rotterdam. Met de combinatie van de eerder aangekondigde singer/songwriter Gavin DeGraw, de tenor Fernando Varela en het toegevoegde internationale geroemde vrouwenkoor Scala worden de bezoekers in november getrakteerd op een breed muzikaal pallet. 

Muzikale kameleon Joe Jackson vestigde in 1979 in één klap zijn naam met het vijf sterren-album 'Look Sharp!' en daarop zijn grootste hit 'Is She Really Going Out With Him'. Samen met de Joe Jackson Band bracht hij een aantal zeer succesvolle albums uit, waarvan de singles 'Stepping Out' (1982), You Can't Get What You Want (1984) en 'Be My Number Two' (1984) slechts enkele van de belangrijkste feiten zijn. In 2003 verrast de Joe Jackson Band vriend en vijand met het gloednieuwe album 'Volume 4', exact 25 jaar na hun debuutalbum. Joe Jackson wordt beschouwd als één van de grootste en veelzijdigste talenten uit de Britse popmuziek. Zo experimenteerde hij door de jaren heen met o.a. jazz, blues, reggae, pop en elektronische muziek, waarvoor hij 5 Grammy-nominaties ontving. Exclusief op Night of the Proms brengt hij zijn grootste hits in speciaal daarvoor geschreven arrangementen.

Met hun explosieve pophouse sound weten de heren van Basement Jaxx als geen ander hoe ze feelgood feestmuziek moeten maken. Een grote hoeveelheid aan hits, waaronder 'Red Alert' (1999), 'Romeo' (2001) en 'Good Luck' (2004) opende al snel de deur voor samenwerkingen met internationale topartiesten als Janet Jackson, Sam Sparro, Missy 'Misdemeanor' Elliot, Yoko Ono en Justin Timberlake. Ondertussen zijn de heren, die zich op het podium vaak laten vergezellen door flamboyante zangeressen voor de bombastische vocals, al aan hun zevende studioalbum toe. Op Night of the Proms beloven ze zichzelf weer opnieuw uit te vinden en zetten ze de lijn van de verjonging verder.

Dit jaar debuteert het indierockkoor Scala op Night of the Proms. Onder vaste begeleiding van Steven en Stijn Kolacny zorgen zij voor een ultieme sound met adembenemende effecten.
De Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche maakt dit jaar haar debuut aan het hoofd van het orkest Il Novencento.

De kaartverkoop voor Night of the Proms is gestart.

Night of the Proms 2015
Vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2015 | Ahoy - Rotterdam | Aanvang: 20:00 uur |