JOE JACKSON OPTREDENS IN GRONINGEN EN UTRECHT

30-03-2007 @ 09:39


De Britse singer-songwriter Joe Jackson komt voor twee concerten naar Nederland. Op donderdag 17 mei treedt hij op in Vredenburg in Utrecht en op vrijdag 18 mei in de Oosterpoort in Groningen. De voorverkoop voor deze concerten begint zaterdag aanstaande om 10.00 uur.
Deze concerten maken deel uit van een tournee die Joe Jackson samen met bassist Graham Maby en drummer Dave Houghton doet in de maanden mei en juni. Maby en Houghton maakten, samen met gitarist Gary Sanford, deel uit van de oorspronkelijke Joe Jackson Band met wie hij in 1978 het debuutalbum ‘Look Sharp’ uitbracht. Dit album met daarop de hit ‘Is she really going out with him’ betekende voor Joe Jackson de international doorbraak.
Het trio toert alleen in Europa en doet daarbij plaatsen aan waar Jackson nog nooit heeft gespeeld of al heel lang niet gespeeld heeft. Hits uit Joe Jacksons carrière zijn o.a. "It's different for girls", "The harder they come", "Real men", "Steppin' out", "Nineteen Forever". Een aantal zijn tijdens de optredens uiteraard te horen inclusief een aantal nieuwe nummers. Het trio is van plan na deze tournee de studio in te gaan om een album op te nemen.

Joe Jackson was voor het laatst te zien en te horen in Nederland tijdens Bospop in 2006.
Joe Jackson met Graham Maby en Dave Houghton + support act Sonya Kitchell

Donderdag 17 mei 2007
Vredenburg - Utrecht
Entree: € 37 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur.

Oosterpoort - Groningen
Vrijdag 18 mei 2007
Entree: € 30 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.30 uur.