Wat hebben Jett Rebel en Typhoon met wetenschap? Een nieuw gratis festival op 5 juni in Delft

29-05-2015 @ 11:14

Dat kruisbestuiving tussen technologie, innovatie, muziek, kunst, spoken word, stand up science en veelzijdig food line up vruchtbaar is, bewijst deze wonderlijke dag. A day of Wonder is het spectaculaire eindfeest van het vijfdaagse International Festival of Technology in Delft. De programmering is rond en staat bol van inspirerende acts.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met technologie, transformeert de Delftse campus vrijdag 5 juni in een groot podium van muziek, food, kunst, spoken word en technologie. Met verwondering op elke hoek van het festivalterrein; stap in een Exoskelet, ontdek hoe racewagens rijden op bio-ethanol, fietsframes groeien van bamboe en designers kleding maken met een 3D printer of een jurk van LED. Luister ademloos naar wetenschappers over de trends in de technologie.Tijdens het festival presenteert de TU Delft samen met Hogeschool Inholland en De Haagse Hogeschool een aantal van hun nieuwste technologische innovaties. Speciaal voor A day of Wonder, print wetenschapper Doubrovski het mondstuk van de saxofoon van Benjamin Herman uit in 3D. Hermans test het mondstuk tijdens zijn optreden met Typhoon.

Duik in de wereld van energie

Van zonnepanelen tot windturbines, van biogas tot smart grid en van kernenergie tot aardwarmte, hoe zal Europa er uitzien omstreeks 2050? Ervaar het zelf in de Energy Area, mede mogelijk gemaakt door de Energy Club TU Delft. Snelheidsduivels, racemonsters opgelet! Van prototypes tot bewezen kampioenen. Het is allemaal te zien in de paddock van het festival. Het Anemo windwagenteam van hogeschool Inholland showt een mechanisch aangedreven windwagen. Het Formula student team van De Haagse Hogeschool demonstreert de elektrisch aangedreven racewagen. Eco-Runner van de TU Delft toont een wagen die duizenden kilometers aflegt op het equivalent van één liter benzine.

Het ziekenhuis van de toekomst
Fit en gezond blijven met een futuristisch spierversterkend pak. Een anti-kater drankje. Of een chemotherapie op afstand. De ontwikkeling van medische technologie gaat razend snel. Maak kennis met technologische innovaties die genezen, gezond houden én onze prestaties zelfs bovenmenselijk verbeteren. Zo ontwikkelen de TU Delft, De Haagse Hogeschool en Inholland hulpmiddelen om te opereren zonder schade, exoskeletten die helpen met bewegen en games die met spieren worden aangestuurd. Ontdek en probeer deze technologische innovaties samen met onderzoekers, ondernemers en studenten op A day of Wonder.

Er zit muziek in technologie

De muziekprogrammering in Delft rockt als nooit tevoren. Jett Rebel, Jake Isaac, Jacqueline Govaert, Kovacs en Typhoon met zijn vrienden Benjamin Herman, Rico & A.R.T. A day of Wonder zorgt voor een uitzonderlijke mix van grote namen en nieuwe ontdekkingen in pop, rock, hiphop, electronica, dance, wereldmuziek en deephouse. Bovendien test A day of Wonder aanstormend talent op hun singer songwriter skills en zet de finalist zonder pardon tussen de (inter)nationale acts op het festivalpodium. Het festival is gratis toegankelijk!

Een week lang
A day of Wonder is het eindfeest van het gloednieuwe Delftse International Festival of Technology. Een week lang, van 1 tot en met 5 juni 2015, zijn er masterclasses, challenges, open Lab tours en Professoren in de Theater Arena. Kenmerk voor samenwerking is krachten bundelen. Het International Festival of Technology is een samenwerking van de TU Delft met De Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, gemeente Delft en Ondernemersfonds Delft gebied 11.

Gratis toegang
Vrijdag 5 juni 2015
Mekelweg 5
16.00 – 23.00 uur
Met onder andere: Jett rebel, Kovacs, sprekers etc.