Van Halen brengt ultiem live album uit

03-03-2015 @ 19:13

Van Halen brengt voor het eerst in de carrière van de band een live album uit waarop de originele zanger David Lee Roth te horen is. Het gaat om het concert wat in de fameuze Tokyo Dome in Tokyo, Japan is opgenomen op 21 juni 2013. Tokyo Dome Live In Concert bevat 23 nummers, die afkomstig zijn van de zeven albums die Roth opnam met de band. Het wordt uitgebracht als 2CD, een 4LP set en digitaal op 27 maart.

Tokyo Dome Live In Concert bevat een enigmatisch optreden van David Lee Roth, gitarist Eddie Van Halen, drummer Alex Van Halen en bassist Wolfgang Van Halen. Het live album is gemixt door de met prijzen overladen engineer en mixer Bob Clearmountain (Rolling Stones, U2, Bruce Springsteen, Roxy Music e.v.a.) en gemasterd door Chris Bellman en bevat klassieke anthems als Dance The Night Away, Beautiful Girls en Unchained, maar ook recenter materiaal van het jongste album van Van Halen: A Different Kind Of Truth.

Van Halen “herontdekte” het geluid van hardrock in 1978 met zijn invloedrijke en uiterst succesvolle naamloze debuutalbum en bereikte een nog groter succes zes jaar later met het album 1984. Van Running With The Devil en Ain’t Talkin’ ‘Bout Love tot Jump en Hot For Teacher; deze tracks zorgden ervoor dat de band één van de grootste ter wereld werd.

Beide albums definiëren een hele generatie. Alleen in Amerika werden er al tien miljoen stuks van elk album verkocht. De band heeft daarom ook de originele analoge tapes opgeduikeld en deze opnieuw gemasterd. Zowel Van Halen als 1984 komen als deluxe heruitgave uit 27 maart aanstaande. Mastering engineer Chris Bellman werkt op dit moment ook aan Diver Down, Women and Children First, Van Halen II en Fair Warning, die later dit voorjaar uitkomen.

Tokyo Dome Live In Concert track listing:
Unchained
“Runnin’ With The Devil”
“She’s The Woman”
“I’m The One”
“Tattoo”
“Everybody Wants Some!!”
“Somebody Get Me A Doctor”
“Chinatown”
“Hear About It Later”
“(Oh) Pretty Woman”
“Me & You” (Drum Solo)
“You Really Got Me”
Dance The Night Away
“I’ll Wait”
“Cradle Will Rock”
“Hot For Teacher”
“Women In Love”
“Romeo Delight”
“Mean Street”
Beautiful Girls
“Ice Cream Man”
“Panama”
“Eruption”
“Ain’t Talkin’’Bout Love”
“Jump”

Albumtitel: Tokyo Dome Live In Concert
Releasedatum: 27 maart 2015

http://www.van-halen.com/

https://www.facebook.com/VanHalen

https://twitter.com/vanhalen