Meer details over nieuw album Lenny Kravitz + Ziggo Dome show

23-06-2014 @ 10:56

Nadat het nummer The Chamber verleden week al op radio in première was gegaan, heeft Lenny Kravitz de eerste single van zijn tiende studioalbum officieel aangekondigd. Daarnaast maakte hij meer details bekend over zijn nieuwe album en onthulde hij de cover en tracklisting. Ook is de lyric video van 'The Chamber' online gekomen

Op 22 oktober start Lenny Kravitz het eerste deel van zijn wereldtournee in Moskou. Deze tour, waarbij hij 40 verschillende steden aandoet, brengt hem op woensdag 19 november naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

Lenny Kravitz’ nieuwe en tiende studio album Strut verschijnt op 22 september via Roxie Records/Kobalt Label Services en wordt in Nederland door V2 Records uitgebracht. Strut is een echt rock & roll album dat heel ritmisch is en waarop het thema verlangen in al zijn vormen wordt verkend. Van het meest fysieke tot het meest geïdealiseerde. Dit zijn nummers gemaakt met het hart op de tong en dat is precies wat Lenny Kravitz voor ogen had. Hij scoorde de afgelopen jaren vele wereldhits en verkocht bijna 40 miljoen albums. Voor hem is dit het perfecte moment om terug te keren naar de essentie: “This record brought me back to a place of what I love so much about music. Back to the feelings I had when I was in high school. It’s a real rock & roll record – it’s raw, it’s got soul and it came together really quickly.
Zoals altijd speelde Lenny Kravitz ook nu weer gitaar, bas, keyboards, drums en percussie en produceerde en arrangeerde hij Strut ook. Om de puntjes op de i te zetten belde hij met legende Bob Clearmountain (David Bowie’s Let’s Dance, Tattoo You van The Rolling Stones en Bruce Springsteens Born in the U.S.A. ) en vroeg hem het album te mixen.

Lenny Kravitz wordt gezien als een van de meest prominente rockartiesten. Hij heeft in zijn inmiddels 20 jaar durende muziekcarrière genre, stijl, ras en klasse op zo’n niveau overstegen en zich laten inspireren door invloeden van soul, rock en funk uit de jaren '60 en '70. Zijn talent als songwriter, producer en multi-instrumentalist resoneren in tien tijdloze studioalbums. Hij kreeg opeenvolgend 4 Grammy Awards . Zijn muzikale successen hebben hem in de gelegenheid gesteld om zijn creatieve visie ook buiten de muziekwereld uit te dragen.
Lenny Kravitz was ook te zien in de veelgeprezen films Precious, The Hunger Games, Catching Fire en Lee Daniels’ The Butler met Forest Whitaker, Oprah Winfrey en Cuba Gooding Jr. Naast zijn muziek- en filmcarrière heeft Kravitz in 2003 de creatieve onderneming Kravitz Design inc opgericht waarmee hij zich richt op commerciële en publieke design services, productontwikkeling en branding.

LENNY KRAVITZ
Woensdag 19 november, Ziggo Dome - Amsterdam
Entree: vanaf 53 (excl. servicekosten). Aanvang: 20.00 uur

albums:

    Let Love Rule (1989)
    Mama Said (1991)
    Are You Gonna Go My Way (1993)
    Circus (1995)
    5 (1998)
    Lenny (2001)
    Baptism (2004)
    It Is Time for a Love Revolution (2008)
    Black and White America (2011)
    Strut (2014)

http://www.lennykravitz.com/

https://twitter.com/LennyKravitz

https://www.facebook.com/lennykravitz