Waterboys in oktober terug naar Nederland

14-04-2015 @ 21:23

De fameuze formatie The Waterboys komt in oktober in Eindhoven en Utrecht optreden. De band rond Mike Scott en Steve Wickham komt in het kader van het nieuwe album ‘Modern Blues’ op 4 oktober naar de Effenaar en op 5 oktober naar TivoliVredenburg.  

Modern Blues’, dat in februari 2015 is uitgekomen op Harlequin And Clown (via Kobalt Label Services) werd opgenomen in Nashville in de Verenigde Staten. Waterboys-voorman (en oprichter) Mike Scott produceerde en Bob Clearmountain deed de mixage. Het levered een album op met negen “freewheeling rock and roll songs with a southern soul edge”. De kritieken waren ronduit lovend. Het Britse Telegraph gaf het album alle vijf de sterren, de Morgen in België constateerde dat “zonder daar zelf enige moeite voor te doen, The Waterboys vandaag weer hip zijn … [en] … op eigen kracht opnieuw zijn komen bovendrijven”.

Al met al is het elfde album van de band het magnifieke resultaat van 30 jaar ervaring in het scheppen van monumentale muzikale sculpturen. Het album kwam bovendien uit in een periode waarin de succesvolle groep uit de jaren ’80 weer volop in de belangstelling kwam. Zo scoorde Ellie Goulding een top-2 hit in Engeland met ‘How Long Will I Love You’, speelde Prince opvallend de hele pianosolo van ‘The Whole Of The Moon’ tijdens zijn shows in Londen en speelt de populaire Amerikaanse indieband The War on Drugs bij ieder optreden ‘A Pagan Place’ als ware het hun eigen volkslied. Ook waren diverse songs van The Waterboys te horen in speelfilms als ‘About Time’, ‘Dom Hemingway’ en ‘What We Did On Our Holiday’.

In december 2014 stond The Waterboys al twee avonden in een uitverkocht Paradiso met prachtig nieuw en schitterend ouder werk. Dat is ook wat te verwachten is voor hun optredens in Eindhoven en Utrecht. “Want”, zo stelt De Morgen “hoe knap ‘Modern Blues’ ook is, de plek waar The Waterboys het best tot hun recht komen, is en blijft het podium.”

The Waterboys in Effenaar en TivoliVredenburg

04.10.2015 Effenaar, Eindhoven
Start kaartverkoop: vrijdag 17/04 om 10.00u
via de Effenaar

05.10.2015 TivoliVredenburg, Utrecht
Start kaartverkoop: vrijdag 17/04 om 10.00u
via TivoliVredenburg

http://www.mikescottwaterboys.com/