RADIONL van start met Brabants ochtendprogramma

07-02-2015 @ 14:49

Muziekzender RADIONL gaat maandag 16 februari van start met gepresenteerde programma’s die specifiek zijn gericht op de provincie Noord-Brabant. Ewald van Liempt presenteert vanaf die datum het ochtendprogramma 'Lekker Ewald', dat van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur via de Brabantse FM-frequentie 93.6 te horen zal zijn bij de Hollandse muziekzender. Die plek in de programmering is de Eindhovense radiopresentator niet vreemd; eerder al maakte Ewald een zeer succesvol muziekprogramma bij Omroep Brabant op hetzelfde tijdslot.

"Ik zie er naar uit om op deze voor mij vertrouwde tijd drie uur lang de leukste verstaanbare Hollandse liedjes te draaien, aangevuld met de muziek van typisch Brabantse artiesten. Die combinatie is uniek en er valt de komende tijd dan ook veel te genieten op 93.6 FM!", aldus Van Liempt in een reactie.

De Brabantse radiofanaat heeft inmiddels een aardige staat van dienst. Hij presenteerde programma's bij onder andere 3FM, Radio 2 en Radio 6 en is naast programmamaker werkzaam als coach bij de Radio Academy, waar hij zowel beginnende als gevorderde radiomakers de fijne kneepjes van het vak bijbrengt.

RADIONL is een commerciële Nederlandse radiozender die werd opgericht in maart 2005 door Nico Silvius en dit jaar haar tienjarig jubileum viert. Het muziekaanbod bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige muziek met een volks karakter (of zogezegd: Hollandstalig). RADIONL is via de ether te ontvangen in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Noord-Holland. Daarnaast is de zender te ontvangen via een livestream en Android/iPhone app.

Meer informatie over RADIONL is te vinden op www.radionl.fm.