RADIONL Top 1500 heeft verrassende nummer 1

14-12-2013 @ 19:16

In een live-uitzending vanuit het Gelredome in Arnhem is 14 december de top 10 van de RADIONL Top 1500 bekendgemaakt. De eerste plaats in deze Nederlandstalige eindejaarshitlijst is opvallend genoeg niet voor Jan Smit, Gerard Joling of Frans Bauer, maar voor de 34-jarige Wimmie Bouma uit Zwolle. Zijn single ‘De ring die jij draagt’, die in mei van dit jaar werd uitgebracht, kreeg veruit de meeste stemmen van de luisteraars van RADIONL.

In totaal werd er voor de RADIONL Top 1500 dit jaar een recordaantal van 19.000 unieke stemmen uitgebracht. In 2012 waren dat er nog 13.000. Opvallend is dat de stemmen uit heel Nederland afkomstig zijn. De laatste acht nummers van de RADIONL Top 1500 werden live uitgevoerd tijdens een groot eindfeest in het Gelredome in Arnhem, voorafgaand aan het Mega Piraten Festijn. Op het hoofdpodium zong Wimmie Bouma zijn grote hit ten overstaan van duizenden enthousiaste fans van het Nederlandse lied. Peter Beense vertolkte het nummer ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes, dat dit jaar door Wimmie van de eerste plaats is gestoten. De volledige lijst is na te lezen op www.top1500.nl.

De RADIONL Top 1500 was te beluisteren van maandag 9 t/m zaterdag 14 december. De laatste honderd liedjes werden live uitgezonden vanuit het Gelredome in Arnhem. Ook nu weer was de hitlijst bijzonder populair en zag RADIONL tijdens de uitzendingen het aantal reacties fors stijgen. Niet alleen eindejaarslijsten maar ook het Hollandstalige lied blijkt onverminderd populair. Er is een tevens een Top 1500 CD op de markt gebracht, die inmiddels een groot verkoopsucces is.

De Top 10 van de RADIONL Top 1500 van december 2013:

1. Wimmie - De ring die jij draagt

2. André Hazes - Zij gelooft in mij

3. Frans Duijts - Jij denkt maar dat je alles mag van mij

4. Jannes - Zwevend naar het geluk

5. Django Wagner - Dat ene moment

6. Ancora - Vrij als de wind

7. Henk Bernard - Hou me nog een keertje vast

8. Jaman - Spoken bestaan niet

9. Jan Smit - Laura

10. Frans Bauer - Doe nou niet

RADIONL is een commercieel Nederlands radiostation dat werd opgericht in oktober 2004 door Nico Silvius. De programma’s bestaan voornamelijk uit Nederlandstalige muziek. RADIONL is te ontvangen via de ether, de kabel en een livestream op internet.

Meer informatie is te vinden op www.radionl.fm.