Slam!FM bestaat 10 jaar: vele prominente gast-dj's

27-01-2015 @ 21:42

SLAM!FM bestaat 10 jaar: Hardwell en Armin van Buuren nemen playlist SLAM!FM over

Op 31 januari bestaat SLAM!FM 10 jaar. Al jaren is de zender vooruitstrevend als het gaat om nieuwe muziek en dj-talent. Het radiostation weet elke week ruim 1 miljoen jongeren te bereiken.
De verjaardag wordt gevierd met verschillende bekenden. Armin van Buuren, Hardwell, Sunnery James & Ryan Marciano, Sharon Doorson en FeestdjRuud nemen die week de playlist van SLAM!FM over en draaien hun favoriete 10 tracks van de afgelopen 10 jaar. Daarnaast worden er de hele week 10 daagse vakanties weggeven. Zaterdag 31 januari wordt het jubileum afgesloten met de Grandslam Top 100, de beste 100 Grandslams gekozen door de luisteraars van SLAM!FM.

Op 31 januari 2005, was de zender voor het eerst in de ether te horen. Na de radiofrequentieveiling van 2003 kwam de zender als ID&T Radio in juni van dat jaar in de ether. In 2005 werd de zender door ID&T verkocht en omgedoopt tot SLAM!FM.

SLAM!FM omarmt al jaren nieuwe muziek en nieuw talent. Vandaag de dag hebben Nederlandse dj wereldsterren als Oliver Heldens, W&W, Firebeatz en Blasterjaxx hun eigen radioshow. Ook werd Martin Garrix al in 2012 bekroond met de ‘SLAM!FM DJ Of The Year Award’.

Armin van Buuren begon zijn iconische radioprogramma A State Of Trance bij het station. ‘A State Of Trance had niet bestaan zonder SLAM!FM’ aldus Armin van Buuren. Het programma begon als ‘Into Trance’ en werd na vijf afleveringen omgedoopt naar ‘A State of Trance’. Naast Armin van Buuren presenteerden ook Hardwell, DJ Jean en Ferry Corsten hun radioshow op de zender. Naast alle wereldberoemde dj’s is SLAM!FM ook een kweekvijver voor radio dj-talent, zoals Daniel Lippens en Ivo van Breukelen, maar ook Michael Blijleven.En Igmar Felica, bekroond met de Marconi Aanstormend Talent Award, presenteert van maandag t/m donderdag zijn programma ‘Bij Igmar’.

De 538Groep bestaat uit twee radiostations, het nummer één radiostation van Nederland: Radio 538 en hét jongerenradiostation SLAM!FM, de twee muziek tv-zenders TV 538 en SLAM!TV, diverse digitale radiokanalen, het eventbureau 538Events en productiestudio 538Concepts.

http://www.slamfm.nl/

https://www.facebook.com/slamfm