Marconi Oeuvre Award voor Edwin Evers

30-10-2014 @ 14:29

Edwin Evers (Radio 538) is onderscheiden met de Marconi Oeuvre Award, de belangrijkste prijs op radiogebied. Als kers op de taart kreeg hij de award uit handen van zijn grote held André van Duin.

Edwin maakt in zestien jaar ochtendshow heel wat mee, maar van een oeuvreprijs laat zelfs mister radio een radio-stilte vallen. "Ik ben enorm verrast en ook een beetje verbaasd", zegt Edwin.

"Ik vind het geweldig", zegt de radiomaker als hij is bijgekomen van de schrik. "Ik dacht altijd, als je deze prijs krijgt dan is het klaar. Het is zo'n beetje de laatste prijs die je kunt krijgen. Ik hoop niet dat het zo is, maar ik ben er ontzettend blij mee."

Edwin staat bekend om zijn imitaties en daarom is het voor hem extra bijzonder dat hij de prijs uit handen krijgt van z'n grote voorbeeld. "Ik vind het geweldig dat ik de prijs van André heb gekregen."

De erkenning komt voor de radiofreak in een roerig jaar. Afgelopen zomer was de dj even uit de lucht om het verlies van z'n vader te verwerken. "Normaal zou ik hem als eerste bellen, maar het is zo ontzettend jammer dat hij dit niet kan meemaken. Hij heeft gelukkig wel de andere prijzen die ik gewonnen heb mee kunnen maken", aldus Edwin.

Edwin neemt zijn prijs op 13 november in ontvangst tijdens het RadioGala in Theater Gooiland in Hilversum.

Eerder wonnen radiomakers als Felix Meurders, Lex Harding, Jeroen van Inkel, Erik de Zwart, Frits Spits en Rob Stenders de Marconi Oeuvre Award.

bron: http://web.avrotros.nl/radioring/