Tim Hincks wordt topman bij Endemol-fusie

30-10-2014 @ 14:10

Bij de fusie van tv-productiemaatschappij Endemol, Britse branchegenoot Shine en het Amerikaanse Core Media hebben Endemol-managers een streepje voor bij de eerste benoemingen. De top van het bedrijf zal echter in Londen werken. De Brit Tim Hincks, sinds 1999 werkzaam voor Endemol, wordt president van de nieuwe combinatie. Shine is bekend van programma's als MasterChef en The Biggest Loser. Endemol kent succes door Big Brother.

De combinatie beschikt over zo'n 600 televisieformats in 30 landen. De fusie moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. Tot die tijd werken de drie ondernemingen afzonderlijk van elkaar. Tim Hincks is sinds 2012 president bij Endemol. In zijn nieuwe baan in Londen moet hij de creatieve en strategische richting van het nieuwe bedrijf vormgeven. Dit doet hij samen met ceo Sophie Turner Laing, die tot dit jaar voor de Britse commerciële zender BskyB werkte.

Britse mediamagnaat Rupert Murdoch wordt met zijn 21st Century Fox, moederonderneming van Shine, 50% eigenaar van het fusiebedrijf. De andere 50% gaat naar Amerikaanse investeringsmaatschappij Apollo, die Endemol en Core Media bevat.

bron: financiele dagblad, profnews