Nieuwe single Lorrainville: It's not a crime

22-10-2014 @ 21:58

It’s not a crime, de nieuwe single van gelegenheidsband Lorrainville, verscheen 20 oktober. Het is de eerste single van het tweede album van Lorrainville: Desire the reckless.

Op 'It's not a crime' zingen alle vocalisten van Lorrainville mee: Anneke van Giersbergen, Erik Neimeijer en Casper Adrien. Het nummer is geschreven door Dennis Kolen, die voor het nieuwe album ook ‘Win some, lose some’ schreef. De bijbehorende video It’s not a crime is gemaakt door Tijmen Wolf.

Het album Desire the reckless verschijnt op 3 november. De songs zijn deze zomer opgenomen in de Stadsgehoorzaal in Kampen.

Net als met een Edison bekroonde album You may never know what happiness (2011), is ook dit tweede album samengesteld uit liedjes van diverse songwriters. Uit de vele inzendingen zijn veertien nummers gekozen, waaronder liedjes van Bertolf Lentink en Tommy Ebben.

Desire the reckless wordt gelanceerd met een aantal liveoptredens. De officiële albumpresentatie is op 31 oktober in Tivoli de Helling in Utrecht. Op 29 oktober staat de band in Bitterzoet in Amsterdam en op 2 november sluit de tour af met een optreden in Hedon Zwolle.

Lorrainville ontstond in 2011 als gevolg van het Facebook-spel Make your own albumcover. Kort nadat producer Guido Aalbers ‘zijn’ hoes en albumtitel op Facebook had geplaatst, werd hij overspoeld met reacties van muzikanten die het album daadwerkelijk wilden maken. Het resultaat You may never know what happiness is werd enthousiast ontvangen en bekroond met een Speciale Edison Juryprijs.

www.lorrainville.nl
Facebook.com/lorrainville
Twitter.com/Lorrainvillemsc