Introducing: Lorrainville

03-12-2011 @ 12:26

Lorrainville. Wat begon als een fictieve, online gecreëerde band, is uitgegroeid tot een 'band' met een officieel album. Enkele maanden geleden ontstond het bandje als bij toeval via Facebook.
Door een aantal simpele stappen te volgen die op Facebook helder werden voorgeschreven, maakten mensen online denkbeeldige albumhoezen van fictieve bands. Een grappige internetrage stak de kop op; 'Make Your Own Albumcover'.
Producer Guido Aalbers besloot het niet te laten bij een niet bestaande band. De naam, albumtitel en afbeelding die, compleet willekeurig, werden aangereikt door internet, combineerden zo goed in zijn ogen, dat het hem zonde leek om het niet echt uit te brengen. Hij verzamelde bekende muzikanten om zich heen die bereid waren een bijdrage aan het album te leveren en stelde zo een aantal nummers samen. Bertolf (lapsteel, acoustic guitar & backing vocals) , Anneke van Giersbergen (vocals), Peter Slager (bas), Otto de Jong (drums), JanPeter Hoekstra (electric guitar & backing vocals), Gertjan vd Weerd (hammond & wurlitzer), Erik Neimeijer (lead & backing vocals) en Ed Struijlaart. Via You Tube konden de opnamen gevolgd worden.
Het meeste materiaal is geschreven door Maarten van Damme & Ed Struijlaart.

De band is van plan om beperkt op te gaan treden. 

Het Lorrainville album 'You May Never Know What Happiness Is' is verkrijgbaar sinds 28 november.

downloadlink single ' Lost'

You Tube link ' Lost'  

http://www.facebook.com/pages/Lorrainville/

http://www.lorrainville.nl/

https://twitter.com/lorrainvillemsc