Nemesea presenteert verrassende nieuwe video clip 'Dance In The Fire'

03-06-2017 @ 11:43

Zangeres Sanne was 15 jaar en herinnert het zich nog goed: “Na de hele dag in het park rondgelopen te hebben, was ik er helemaal klaar mee en riep stampvoetend dat ik er NOOIT terug zou komen.” Dat de nieuwe Nemesea frontvrouw jaren later zou terug keren naar het, inmiddels verlaten, Land van Ooit in Drunen lag dan ook niet in de lijn der verwachting.

Afgelopen weken heeft Nemesea achter de schermen keihard gewerkt aan de productie van de video clip ‘Dance In The Fire’. De nieuwe single, en het eerste wapenfeit van de band met nieuwe zangeres Sanne Mieloo, werd dit voorjaar in Het Land Van Ooit opgenomen. Er is een bijzondere rol weggelegd voor de diverse, speciale plekken die er nog over zijn van het eens zo populaire kinderthemapark, zoals ‘De strijd bij Waterloo’ de vijver met de Napoleon soldaten, de ‘Voelbeeldentuin’ waar alleen de indrukwekkende grote rode beuk nog staat en het ‘Roze Kasteel’ dat gebruikt mocht worden door het productieteam.

De band nam de clip op met producer Roderik Patijn die vlak voor de opnamen voor een andere klus op de Malediven en op Sumatra vertoefde. Alle communicatie tijdens de voorbereidingen verliep daarom via Whatsapp. Dat heeft bijgedragen aan een spontane en creatieve video clip. De opnamen op het Land van Ooit zijn verder bijzonder omdat het landgoed is verkocht en in de toekomst een andere bestemming gaat krijgen, dus mogelijk is dit een laatste wapenfeit van wat ooit een bijzonder kinderthemapark was.
De clip van ‘Dance In The Fire’ gaat op 1 juni in première. De bijbehorende single heeft op Spotify in amper 10 dagen ruim 35.000 streams gehaald. De bijzonder pakkende rocksingle is geproduceerd door Guido Aalbers.

Het meest recente Nemesea album ‘Uprise’ (ook onder productie van Aalbers) kwam in 2016 uit. Helaas sloeg het noodlot toe en verliet zangeres Manda Ophuis de band enkele maanden na de release. Mede omdat ‘Uprise’ en de eerste single ‘Forever’ (met inmiddels meer dan 327.000 Youtube views) internationaal enorm goed werden ontvangen, waren de bandleden vastbesloten om de toekomst van Nemesea veilig te stellen. Meer dan 80 audities met zangeressen en zangers van over de hele wereld volgden. Sanne Mieloo overtuigde de bandleden met haar geweldige stem en opvallende persoonlijkheid. Met de komst van Sanne is Nemesea weer compleet en klaar voor de toekomst, die voor een groot deel zal bestaan uit zoveel mogelijk optreden in binnen- en buitenland.

Nemesea is:
Sanne Mieloo: zang | Hendrik jan de Jong: gitaar | Sonny Onderwater: basgitaar | Steven Bouma: drums | Mathijs van Til: keyboards

Facebook: https://www.facebook.com/nemeseaofficial/
Website: http://www.nemesea.com/
YouTube Nemesea: https://www.youtube.com/user/nemeseaofficial

NEMESEA - Dance In The Fire (Official Video) | Napalm Records