DJ Hardwell opnieuw #1 DJ van de wereld

19-10-2014 @ 22:25

De Nederlandse DJ Hardwell is dooor DJ MAG opnieuw bekroond is tot #1 DJ van de wereld. In 2011 kwam Hardwell de gerenommeerde DJ MAG Top 100 binnen als hoogste nieuwe Nederlandse binnenkomer op #24. Een jaar later, in 2012 behaalde hij de #6 positie en in 2013 schreef Hardwell geschiedenis, door op slechts 25-jarige leeftijd de #1 positie te veroveren. De DJ / producer was hiermee de jongste DJ in de geschiedenis van de lijst die op #1 terecht kwam. De bekendmaking van de complete lijst vond 18 oktober jl. tussen 23.30 – 0.00 uur plaats tijdens het Amsterdam Music Festival in de Amsterdam ArenA.

Hardwell over het opnieuw bereiken van de toppositie: “Het is een onwerkelijk gevoel om deze erkenning twee jaar achtereenvolgens te behalen. Ik heb het afgelopen jaar hard gewerkt om iets terug te geven aan mijn fans en geprobeerd om hen zoveel mogelijk te betrekken. Ik ben sprakeloos over het feit dat zij mij en mijn muziek zo hebben omarmd. Die passie die ik bij al die mensen op de dansvloer zie, is zo ongelooflijk magisch. Hun liefde voor de Dance scene en de muziek is de grootste inspiratiebron die er is. Deze overwinning is absoluut een enorme mijlpaal voor mij, maar bovenal is deze overwinning voor mijn fans! Zij zorgen ervoor dat iedere Hardwell-show speciaal en uniek is. Dus dankjewel, voor jullie onaflatende steun.”

De getalenteerde DJ en producer, ook wel bekend als Robbert van de Corput, maakte eerder deze week meer nieuws bekend. Zo beleefde zijn nieuwe single ‘Young Again’ feat. Chris Jones dinsdagavond zijn primeur bij het Tv-programma RTL Late Night. ‘Young Again’ is afkomstig van ‘United We Are’, het eerste artiestenalbum van Hardwell, dat op 23 januari 2015 zal verschijnen. Tevens kondigde Hardwell tijdens een persconferentie op het Amsterdam Dance Event zijn nieuwe Wereldtour aan. I AM HARDWELLUnited We Are’ gaat 24 januari 2015 van start in het Amsterdamse Ziggo Dome. En zijn succesvolle radioshow Hardwell on Air verhuist vanaf 25 oktober naar het #1 radiostation van Nederland: Radio 538. ‘Hardwell on Air’ wordt in 80 landen wereldwijd beluisterd en staat in 45 landen in de Top 10 podcasts op iTunes.

Sinds de bekroning tot #1 DJ van de wereld, is Hardwell zijn dromen blijven najagen. Het afgelopen jaar schitterde hij wereldwijd op verschillende toonaangevende festivals als Tomorrowland, Ultra Miami, Ultra Japan, EDC Mexico, Future Music Festival Australië, DEC MYC, EDC Las Vegas, Indy 500 Race Event, Mysteryland, en Creamfields. Middels een spectaculaire take-over op Times Square in New York kondigde hij zijn I AM HARDWELL- tour in Noord-Amerika aan, waarbij San Francisco, Chicago, Toronto, Vancouver, Los Angeles, Miami en New York’s Madison Square Garden dit najaar worden aangedaan. Tevens was hij gedurende de hele zomer resident DJ van Ushuaïa op Ibiza.

Op zijn gerenommeerde label Revealed Recordings bracht hij een aantal succesvolle tracks uit, waaronder ‘Arcadia’, ‘Everybody Is In The Place’, een bewerking van Deorro & J-Trick’s ‘Rambo’, zijn remix van Coldplay’s ‘A Sky Full Of Stars’ en niet te vergeten een remix van Armin van Buuren’s ‘Ping Pong’. De groei in populariteit die Hardwell de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is vastgelegd in de documentaire ‘I AM HARDWELL’, die vorig jaar tijdens ADE in Pathé Tuschinski in première ging en 18 oktober jl. werd uitgezonden op RTL 5.

www.hardwell.com
www.facebook.com/DJHARDWELL
www.twitter.com/HARDWELL