The legend of Johnny Thunders nu op DVD

15-10-2014 @ 19:28

Een documentaire over het leven van de wijlen gitarist van New York Dolls en The Heartbreakers.

Johnny Thunders, de legendarische rock-’n-roll gitarist, die de glam-metal, punk en de gehele muziekscene heeft doen inspireren. ‘Looking For Johnny’ is een 90 minuut durende film dat de Thunders’ carrière van het begin tot het tragische einde in 1991 vastlegt.

Toen Johnny Thunders op 23 april 1991 in New Orleans overleed, liet hij een groot mysterie achter. Hoewel MTV en andere internationale media zijn overlijden meldden, werd Thunders door de mainstream vooral gezien als een raadselachtige outlaw. Hij werd aanbeden door een legioen van volgelingen en werd gezien als een bron van inspiratie door tenminste drie  generaties muzikanten. Thunders weigerde zich te conformeren en werd hier voor zowel geprezen als afgekeurd.
Looking for Johnny is de creatie van documentairemaker Danny Garcia (The Rise & Fall of The Clash). De jonge Spaanse filmmaker werd gegrepen door een vraag die maar niet los liet - wie was nou die Johnny Thunders?

Achttien maanden lang reisde Danny Garcia door de VS en Europa om de 50 personen die het dichtst bij Johnny Thunders stonden te interviewen en vast te leggen op film. Uit deze getuigenissen ontstond een boeiend en pakkend verhaal.
De film neemt Johnny Thunders’ leven in het begin van de jaren 70 onder de loep, als een van de oprichters van de invloedrijke New York Dolls, de geboorte van de punkscene met The Heartbreakers in New York en in London en later de incarnaties van onder andere Gang War en The Oddballs. Johnny’s unieke muzieksmaak, zijn persoonlijke strijd met drugs en de theorieën rondom de omstandigheden van zijn dood op 38-jarige leeftijd in een hotel in New Orleans in 1991, wordt in de documentaire ook onderzocht.
Enkele mensen die in de film aan het woord komen zijn Sylvain Sylvain, Lenny Kaye, Walter Lure, Billy Rath, Bob Gruen, Terry Chimes, Alan Vega, Peter Perrett, Sami Yaffa, drie van zijn wijlen managers: Marty Thau, Lee Black Childers en Malcolm McLaren, en velen anderen.

De film bevat 40 nummers waaronder Born To Lose en You Can’t Put Your Arms Around A Memory en historische beelden van Johnny met live optredens uit verschillende periodes, inclusief nooit eerder vertoonde beelden van New York Dolls en The Heartbreakers. Filmmakers Bob Gruen, Don Letts, Patrick Grandperret, Rachael Amadeo en anderen dragen bij aan de film door hun eigen archief van beelden te verlenen, waardoor de diepgewortelde charisma, chaos en hartzeer van de gitarist in kaart worden gebracht.

Label: Jungle Records

Release: 06-10-2014

verkoop/distributie: suburban

https://www.facebook.com/lookingforjohnny