BMG brengt solo-album Joey Ramone uit

02-05-2012 @ 17:48

BMG heeft de wereldwijde rechten weten te bemachtigen op een nog niet uitgebracht postuum soloalbum van voormalig Ramones frontman Joey Ramone, die 11 jaar geleden, op 49 jarige leeftijd, overleed.
Voorafgaand aan het 15 tracks tellende album "... ya know?" werd er op 21 april uitsluitend voor Record Store Day, de jaarlijkse viering van onafhankelijke muziekwinkels, een limited edition 7" getiteld "Rock 'N Roll is The Answer" uitgebracht.
Het album wordt wereldwijd in 20 landen uitgebracht en is daarmee de grootste uiting tot dusver van BMG’s toewijding tot het uitbrengen van master-opnames als aanvulling op de kern van haar business model, namelijk het beheer, de ontwikkeling en de exploitatie van auteursrechten.
The Ramones werden vermeld als één van de ‘Rolling Stone’s - 50 Greatest Artists Of All Time’ en ‘Mojo's 100 Greatest Albums’. In 2002 - hetzelfde jaar - werden ze ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame - the Ramones staan op # 2 in ‘Spin's 50 Greatest Bands Of All Time’, en laten alleen The Beatles voorgaan.

Dominique Kulling, Vice President master new recordings / TV & Film: "Joey Ramone was een van de sleutelfiguren in een muzikale revolutie, waarvan het effect tot op de dag van vandaag nog altijd wordt gevoeld. We zijn vereerd met het feit dat Joey's broer Mickey Ramone in zijn nalatenschap dit album hebben toevertrouwd aan BMG.

"... Ya know?" zal op 25 mei worden uitgebracht in Nederland en de rest van Europa, op 22 mei in Amerika en op 28 mei is het Verenigd Koninkrijk aan de beurt.
Het album vertegenwoordigt het beste van de opnames die Ramone heeft achtergelaten na zijn dood en die later werden geassembleerd door zijn broer, Mickey Leigh, manager Dave Frey en de vertrouwde producer Ed Stasium. Het album bevat bijdragen van een stellaire cast van Ramone’s vrienden en collega’s, waaronder: Joan Jett, Little Steven Van Zandt, voormalig Ramones drummer Richie Ramone, Bun E. Carlos van Cheap Trick, Dennis Diken van the Smithereens, Patti Smith Group gitarist Lenny Kaye en leden van the Ramones ' punk-era tijdgenoten The Dictators.

De Joey Ramone-deal markeert de nieuwste ontwikkeling in het plan van BMG om haar master-werkzaamheden verder uit te breiden. Naast het huidige succes met The Asteroids Galaxy Tour, heeft het bedrijf ook al aangekondigd dat het “One Day I’m Going To Soar”, het eerste album sinds 1985 van de legendarische Britse soulband Dexys, op 4 juni zal uitbrengen.
In tegenstelling tot het traditionele muziekcontract, die vaak bestaat uit een voorschot, een klein percentage royalty’s en waarbij beslissingen op gebied van creatieviteit en marketing gemaakt worden door de muziekmaatschappij, is het BMG mastersmodel gebaseerd op het samenwerken op al deze vlakken. De rechteneigenaar en BMG komen gezamenlijk een begroting en uit te voeren plan overeen, waarbij het overgrote deel van de deal naar de artiest gaat.
Frank Bruens, Managing Director Benelux: "Sinds we de uitbreiding van ons Masters programma hebben aangekondigd, worden we overspoeld met vragen van muzikanten en hun vertegenwoordigers. Wij merken daardoor dat dit aangeeft dat er een enorme vraag is naar een alternatief voor het “traditionele muziekcontract".

bron: (c) 2012 BMG Rights Management (Benelux) BV

http://www.facebook.com/bmgbenelux