The return of The New York Dolls

27-02-2011 @ 21:16

If there is such a thing as the New York Sound, the New York Dolls are it.
The New York Dolls – een groep die gezien wordt als dé proto punk band die samen met tijdsgenoten als The Velvet Underground, MC5, The Stooges, T-Rex, Lou Reed, en Patti Smith een hele generatie punkrock, new wave en glam metal artiesten beïnvloed heeft. Veertig jaar nadat The New York Dolls voor het eerst van zich lieten horen, komt de legendarische band in maart 2011 met een nieuw album: Dancing Backward In High Heels.
The New York Dolls kwamen bij elkaar in 1971. De band verraste de rauwe New Yorkse scene met hun punk rock sound en image. The New York Dolls shockeerden door op te treden op hoge hakken en voorzien van make up en de nodige dameskleding. Iets wat tot dan toe ongehoord was. De groep was actrief tussen 1971 en 1977. De groep bestaat uit zanger David Johansen, gitarist Johnny Thunders, gitarist Rick Rivets, basgitarist Arthur "Killer" Kane en drummer Billy Murcia.
In 1973 na het verschijnen van het eerste album wordt Malcolm McLaren gedurende korte tijd hun manager.
In 2004 maakt de groep een comeback, op verzoek van Morrissey, met 3 bandleden uit de bijna oorspronkelijke bezetting: Johansen, Sylvain en Killer Kane. De groep treedt op tijdens het Meltdown Festival. Vlak na dit optreden overlijdt basgitarist Arthur Kane aan leukemie.
De huidige bezetting van de groep is: David Johansen, Sylvain Sylvain, Brian Delaney, Frank Infante, Jason Hill.

Dancing Backward In High Heels is het vijfde New York Dolls album en komt (inclusief bonus DVD) op 18 maart 2011 in de Benelux. Dancing Backward In High Heels is een integer album waarop de band misschien niet meer shockeert, maar in 12 tracks wel laat horen nog steeds hun mannetje te staan.  In maart en april treedt de groep op in o.a. New York, London, Newcastle, Manchester, Tokyo.

New York Dolls 'Dancing backwards in high heels'
Bestelnr CD+bonus DVD: BLASTCD 002
Label: BLAST RECORDS
distr.: Suburban
Release: 18-03-2011
genre: metal-punk

http://www.nydolls.org/News.html