Hans vermeulen & The Rest

12-09-2014 @ 09:36

In de wereld van de Nederlandse popmuziek kan je niet om Hans Vermeulen heen. Slechts weinigen kunnen bogen op een dergelijke lange en solide staat van dienst. De sympathieke, van oorsprong Voorburgse, componist, zanger, gitarist, toetsenist en producer geldt anno 2014 nog steeds als een van de beste live-performers. Helaas zijn de mogelijkheden om hem in Nederland aan het werk te zien beperkt, gezien het feit dat Hans sinds 1995 in Thailand woont.

In de jaren '60 trad hij voor het eerst voor het voetlicht met de legendarische Sandy Coast (klassiekers zijn o.a. Capital Punishment (1969) True Love That’s A Wonder (1971), Just a friend (1971), Summertrain (1972), The Eyes Of Jenny (1981)), een band waar ook broer Jan deel van uitmaakte. Dit was de start van een tot op de dag van vandaag voortdurende loopbaan als uitvoerend artiest en man achter de schermen voor vele anderen, zoals Lucifer, Anita Meyer (die ook deel uitmaakte van Rainbow Train) en Powerplay. Regelmatig wordt Nederland nog verrast met nieuw werk van Hans zelf, zowel Nederlands- als Engelstalig. In de jaren '90 was Hans succesvol als producer van Ruth Jacott.

Sinds 1994 maakt hij ook deel uit van The Rest; geen begeleidingsband, maar een hecht collectief, waarbij Hans one-of-the-guys is. De overige vaste bandleden zijn gitarist, zanger, componist Polle Eduard (ex-Tee-Set en After Tea, ook als solist zeer bekend), bassist Len Bouman (ex-Incrowd en Daddy's Act), gitarist/toetsenist André Sommer (ex-Sommerset) en drummer Beau Wassenbergh (ex-Livin’ Blues en Boom Boom Mancini).

Het repertoire van The Rest omvat naast hun eigen werk ook een keuze van hun favoriete artiesten zoals The Band , Moody Blues, The Eagles en anderen. Een concert met The Rest is een belevenis van grote klasse. Van The Rest verscheen in 1994 het album "Domestic Affairs".

Tijdens de tournee van september 2014 is André Sommer helaas verhinderd, en wordt hij vervangen door multi-instrumentalist Will Sophie, op lapsteel, Hammond en gitaar. Will speelde onder andere bij Blues Power, Flavium, A Girl Called Johnny en Oberg.

Het voorlopige tourschema luidt:

Zo 21 september: Muziekcafe Brakeboer, Medemblik.

Vr 26 september: Hydra, Leidschendam-Voorburg.

Za 27 september: Grand Cafe Remigius Duiven; supportact: Manon Bosch

Zo 28 september: B20 Sixties Alive, Deventer (middag!)

bron: o.a. Ton Odijk

http://www.hansvermeulen.nl/

originele clip van 'Eyes of Jenny'