Conincx Pop anno 2014: back to the sixties?

23-06-2014 @ 20:12

Alles ‘van vroeger’ is weer in; psychedelica, retro, vintage. En heus niet alleen de ‘oude rockers’ lopen hiermee weg, nee de jonge jeugd die een band formeren pikt het op, niet alleen de muziek, maar alles wat hier bij hoort. De kleding, de haardracht, de gitaren, drumstel tot de versterkers toe. Je kunt zelf wel al een aantal bands bedenken die aan dit geschetste profiel voldoen. We horen dan veel nieuwe muziek met invloeden uit vervlogen tijden.
Wat maakt dat de jeugd terug grijpt op die oude muziek? Terug naar die goede oude tijd nu we niet meer uit die crisis geraken, wie het weet mag het zeggen. Het maakt natuurlijk ook niet zoveel uit waarom, de muziek scene anno 2014 wordt er alleen maar rijker op. Op Conincx Pop dit jaar kun je dan ook genieten van veel bands met een belangrijke ‘touch’ van toen.

Uit alle windstreken komen ze dit jaar weer, zeker niet om het principe; wat van ver is, is zeker goed. We putten uit een enorme vijver en vangen die bands die (in de buurt) en beschikbaar zijn. Dit zorgt er altijd weer voor dat er (nog) onbekende bands op het affiche van Conincx Pop staan en maakt ons daarmee een van de weinige alternatieve festivals die er nog zijn.

De start op 5 juli is met de Belgische band Tubelight die de sound van de 60’s band the Velvet Underground mixen met 90’s shoegaze en noise. Pendoje verdedigt de Limburgse eer en doen dat met stevige stoner rock met Spaanstalige teksten.

The Hypnotic Eye uit London klinken niet alleen psychedelisch, maar zien er ook zo uit. We horen een bekend orgeltje wat we van The Doors kennen. Holy Mountain uit Schotland spelen niet te moeilijk en lekker hard; invloeden van Black Sabbath worden hun toegeschreven. My Baby uit eigen land beschrijft hun muziek op hun facebook als ‘Delta, Trance, Louisana, Dub, Indie Funk’; is duidelijk toch.
Gallon Drunk ook uit London bestaan al vanaf 1988 en nemen je mee in hun grote oeuvre wat heel spannend en meeslepend is. JC Brooks and the Uptown Sound uit Chigaco, brengen volgens henzelf: een combinatie van elementen uit funk, soul, indie rock, punk en post-punk waarmee ze een unieke kijk op het soul genre presenteren. Soms hoor je James Brown of zelfs Prince; wat wil je nog meer. Hallo Venray al lang (1987) in het alternatieve circuit aan de slag, vaak niets van gehoord, maar nooit weggeweest. We horen sterke overeenkomsten met Neil Young en Lou Reed.
De afsluiter van Conincx Pop 2014 zal de voetjes zeker van de vloer krijgen. The Dub Pistols uit London zijn een dub music, hip hop en big beat band.

Al dit alles mag je gratis bewonderen op de 32ste editie van Conincx Pop op zaterdag 5 juli aan de Maas in Elsloo Lb.
Aanvang 14:00 uur.

Running Order:

14:30 - 15:10 Tubelight (BE)

15:30 - 16:10 Pendejo (NL)

16:30 - 17:20 The Hypnotic Eye (GB)

17:40 - 18:30 Holy Mountain (SCO)

18:50 - 19:40 My Baby (NL)

20:00 - 20:50 Gallon Drunk (GB)

21:10 - 22:00 JC Brooks and the Uptown Sound (US)

22:20 - 23:10 Hallo Venray (NL)

23:30 - 00:30 Dub Pistols (GB)

www.conincxpop.nl

https://www.facebook.com/conincxpop.elsloo

https://twitter.com/conincxpop