Winnaars Sterren.nl Awards 2014

04-06-2014 @ 10:26

Voor het zevende jaar op rij, zijn de Sterren.nl Awards uitgereikt. Dat gebeurde voorafgaand aan de opname van het TROS Muziekfeest op het Plein in Apeldoorn op 3 juni, daar presenteerden Monique Smit en Tim Douwsma de Awardshow.

De Award voor ‘Beste Zanger’ is voor Jannes en die voor ‘Beste Zangeres’ voor Leonie Meijer. Zij ontvingen de publieksprijs uit handen van respectievelijk Willie Oosterhuis en Dave von Raven.

De Award voor ‘Beste Groep’ is dit jaar wederom gewonnen door Nick & Simon. Al zes jaar staat het duo steevast aan de top van de Nederlandse muziek, want de Award voor Beste Groep is nog nooit naar een ander duo of groep gegaan.

Henk Bernard krijgt de Award voor ‘Rijzende Ster’ en Thomas Berge sleept een Award in de wacht voor zijn album ‘Berge Verzet’. De clip bij het nummer ‘Vrij als de wind’ van Ancora ontvangt de Award voor ‘Beste Videoclip’. Frans Duijts heeft met ‘Blijf vannacht bij mij’ de Award voor ‘Beste Levenslied’ gewonnen. Uit handen van Jamai ontving Jan Smit de Award voor ‘Beste Single’ voor zijn hit ‘Leeg om je heen’.

De TrosKompas Oeuvre Award gaat dit jaar naar Pierre Kartner, die de prijs ontving uit handen van Corry Konings.

Over de awards
Sterren.nl presenteert voor de zevende keer op rij de Sterren.nl Awards. Met deze prestigieuze prijzen wil TROS Sterren.nl het behoud van de Nederlandstalige muziekcultuur waarborgen en musici en auteurs in dit genre stimuleren.

Voor meer informatie ga naar Sterren.nl

Sterren.nl Awards
Uitzending zondag 15 juni
Nederland 1 - 14.10 uur