Winnaars Sterren.nl Awards 2013

04-06-2013 @ 22:28

Voor het zesde jaar op rij zijn de STERREN.NL AWARDS uitgereikt. Voorafgaand aan de opname van het TROS Muziekfeest op het Plein 4 juni op de Koemarkt in Purmerend presenteerden Monique Smit en Tim Douwsma de Awardshow.

De Awards voor ‘Beste Zanger’ en ‘Beste Zangeres’ gaan dit jaar opnieuw naar resp. Jan Smit en Glennis Grace. Uit handen van Mike Weerts (de ‘filmbroer’ van Jan) en Gerard Joling ontvingen zij deze publieksprijs.

De Award voor ‘Beste Groep’ is dit jaar wederom gewonnen door Nick & Simon. Al vijf jaar staat het duo steevast aan de top van de Nederlandse muziek, want de Award voor Beste Groep is nog nooit naar een ander duo of groep gegaan.

Matthijs Koning krijgt de Award voor ‘Beste Nieuwkomer’ en Leonie Meijer sleept een Award in de wacht voor Beste album voor haar album ‘Luister Maar’. De clip bij het nummer ‘Zo mooi als jij’ van 3JS ontvangt de Award voor ‘Beste Videoclip’. De Award voor het ‘Beste Levenslied’ is in het leven geroepen door STERREN.NL om aandacht te vragen voor dit soms ondergeschoven genre. En met een grote meerderheid van de stemmen heeft het publiek voor Danny de Munk gekozen met de single ‘Tuig van de richel’.

De TrosKompas Oeuvre Award gaat dit jaar, zoals al eerder bekendgemaakt naar Rob de Nijs vanwege zijn unieke en consistente bijdrage aan de ontwikkeling van het Nederlandse lied over een periode van meer dan vijftig jaar. Jan Smit, de winnaar van de Oeuvre Award in 2012, overhandigde de prestigieuze prijs aan de zanger.

Over de awards
Sterren.nl presenteert voor de zesde keer op rij de STERREN.NL AWARDS. Met deze prestigieuze prijzen wil TROS Sterren.nl het behoud van de Nederlandstalige muziekcultuur waarborgen en musici en auteurs in dit genre stimuleren.

Voor meer informatie ga naar Sterren.nl

https://twitter.com/sterrennl