The Common Linnets schrijven hitparade geschiedenis in NL, maar...

16-05-2014 @ 20:40

Het Algemeen Dagblad bericht vandaag dat The Common Linnets hitgeschiedenis schrijven, daar valt veel en weinig op af te dingen. In het verleden was het gewoonweg niet mogelijk dat albumtracks in een Single-hitparade konden verschijnen, omdat de single als fysiek product werd uitgebracht en meestal nooit meer dan 1 single tegelijk. Zou dat wel het geval zijn geweest dan was het zeker voor meer artiesten van grote populariteit op zo'n moment mogelijk geweest (denk hierbij aan Beatles, Rolling Stones, Elvis Presley, Madonna, etc) . Dus is onderstaand verhaal wel een feit en zeker ontzettend knap, maar moet wel gezien worden in de tijd van het digitale tijdperk, waarbij alles digitaal verkrijgbaar is en steeds midner als fysiek product. Uiteraard valt alle lof en felicitaties verder aan Ilse en Waylon toe, wat zij doen en hebben gedaan getuigd van durf, geloof in hun werk en zich vooral niet laten misleiden door de onzekerheden om hen heen om bepaalde durf niet uit te voeren. (n.b. note van Sieb Kroeske)

Info o.a. uit het Algemeen Dagblad: De succestrein van The Common Linnets dendert nog even voort. Na een tweede plaats op het Eurovisie Songfestival, nummer 1-noteringen in de iTuneshitlijsten in 14 landen en platina voor hun album, schrijven Ilse DeLange en Waylon muziekgeschiedenis. In de Single Top 100 staan deze week in totaal 13 nummers van het gelegenheidsduo: volgens muziekmaatschappij Universal Music is het nooit eerder voorgekomen dat er 13 nummers van één album in één week in de Single Top 100 staan.

Calm After The Storm, de hit waarmee Ilse en Waylon hoge ogen gooiden op het liedjesfestijn in Kopenhagen, voert de lijst van singles aan. Ook alle andere liedjes van het duo werden zo vaak gekocht, gedownload en gestreamd dat ze deze week allemaal in de hitlijst staan. Het is volgens Universal Music nog nooit eerder gebeurd dat een artiest of act met zoveel verschillende nummers in de Single Top 100 stond.

Het album The Common Linnets, waarvan in een week tijd meer dan 50.000 exemplaren zijn verkocht, kwam ook op #1 binnen in de lijst van bestverkochte albums van afgelopen week.

bron: o.a. http://www.ad.nl/ad/nl/5602/Muziek/article/detail/3656318/2014/05/16/Common-Linnets-schrijven-hitgeschiedenis.dhtml