The Common Linnets gaan voor NL naar Eurovisie Songfestival

25-11-2013 @ 13:03

De eenmalige band ‘The Common Linnets’, bestaande uit Ilse DeLange en Waylon, gaat in mei 2014 Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen!

Op maandagmiddag, tijdens de persconferentie in de Wisseloord studios, heeft AVROTROS de Nederlandse inzending bekend gemaakt. Ilse DeLange en Waylon komen slechts één keer samen als ‘The Common Linnets’. Samen gaan ze naar het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen!

Tijdens een van de halve finales op dinsdag 6 of donderdag 8 mei 2014 gaan The Common Linnets de ‘Nederlandse eer’ verdedigen en strijden om een plek in de finale op zaterdag 10 mei 2014. In de B&W Hallerne Arena nemen zij het op tegen de 35 overige deelnemende landen.

Waylon en Ilse kennen elkaar al sinds hun tienertijd. Beiden traden ze in die tijd op tijdens country muziekavonden. Ilse liep al langer met het idee om een countryband op te richten en heeft zonder aarzelen Waylon gevraagd hier een deel van uit te maken. Samen zijn ze naar de Amerikaanse stad Nashville vertrokken om daar liedjes te schrijven en op te nemen. Ilse: “Ik wil echte country, folk, bluegrass muziek maken, met elkaar die liedjes schrijven en met elkaar die band zijn”. “De muziek is mooi, veelzijdig en het raakt”.

Deze samenwerking moet resulteren in een album en een groot country-concert in het FC Twente Stadion in juni. Maar eerst vertrekt de band in mei naar Kopenhagen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival!

http://www.songfestival.nl/