Keynote spreker Rob McDermott toegevoegd aan Buma ROCKS!

12-05-2014 @ 21:41

Buma Rocks: The international conference and showcase festival for loud music

Met keynote spreker Rob McDermott heeft Buma ROCKS! een autoriteit op het gebied van artist management en talentontwikkeling toegevoegd aan het conferentieprogramma op 30 mei 2014, de vrijdag vóór metalfestival FortaRock in Doornroosje in Nijmegen. Ook kondigt Buma ROCKS! het panel 'Rock Your Style!' aan, over imagebuilding, alsmede de 'Heavy Chats', ronde tafelgesprekken tussen de optredende bands en zes ervaringsdeskundigen uit de sector.

Rob McDermott was tussen 2000 en 2009 manager van Linkin Park en werkte daarnaast met tientallen andere grote namen uit de heavy wereld. Tegenwoordig richt hij zich op talentontwikkeling en adviseert hij acts bij carrièrekeuzes. Daarnaast werkt hij aan de online doorstart van twee klassieke Amerikaanse hardrock- en metaltijdschriften. Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur en initiatiefnemer van Buma ROCKS! zal met McDermott in gesprek gaan bij de opening van de conferentie.

In het conferentieprogramma kent Rock Your Style!, een panel over imagebuilding, de opvallende sprekers Ingeborg Steenhorst, kostuumontwerpster en styliste (o.a. Epica, ReVamp, Lacuna Coil en Ayreon), Bertus van Schorem, Haarsnijder en Barbier te Rotterdam, Thomas Bredahl, ooit gitarist voor Deense rockers Volbeat en nu artist manager, en Philippus Zandstra, NRC-journalist met een metaltic en een scherp oog voor trends.

Ook in de middag: Heavy Chats. De showcasebands discussiëren over hun carrière tot dusver, hun mogelijke keuzes en al het andere waar ze ervaringsdeskundigen uit de heavy music business maar over willen spreken. Gesprekspartners tijdens de Heavy Chats zijn naast eerdergenoemde Rob McDermott, de boekingsagenten Jörg Düsedau en Volkmar Udri, live music business all-rounder Jamie Cavanagh (o.a. Anathema), zangeres en songschrijfster Anneke van Giersbergen en marketing en new business manager Jasper Schuurmans.

Buma ROCKS! rondt de middag af met een netwerk-BBQ, waarna een keur aan heavy vaderlands talent zich presenteert in het avondprogramma: Herder, Purest Of Pain, Wasted Bullet, Paceshifters en Aborted staan voor Nederlandse heavy muziek in al zijn facetten. De aftershow wordt verzorgd door het Deense Redwood Hill, dat eerder dit jaar op showcasefestival When Copenhell Freezes Over in Kopenhagen het publiek omver blies.

www.bumarocks.nl